Testimony

As one walks with feet of stone,

The night lies humid in his bones.

Memories leak and are forgotten.

All Adam’s Apples are now rotten.

  (more…smiley

12 Komente

 

Step! Pause! Wait the wait!

Time is a sea, your flesh the bait.

Wave your hands, shout “I`m here!”

Wait all echoes your mind to clear.

 

Me pelqen.... ritmi.... rima.... tingellimi.....gjithcka. Strofa e mesiperme eshte teper e fuqishme. Pergezime.

Shume shume bukur Lost-o.

Na ben entuziast per poetiken shqipnglishtare qe ti e qan. Bashkohem me gojet e mesiperme, kjo strofe has it all.

couldn't get over this either:

Step! Pause! Wait the wait!

Time is a sea, your flesh the bait.

Wave your hands, shout “I`m here!”

Wait all echoes your mind to clear.

 

Kaq kaq shumë aty...123..5 akte. ajkë poetike.

Vargu: Wait all echoes your mind to clear. është shumë i modh, i rrallë, mjeshtëror. Eshtë për ta bo në mësim.. Eh, çdo ta kisha qa një esse vetëm për kët varg..

He mer Flor, thashe se te kishte zon gripi ene ty smiley

Rrofsh, bro!

dola sot nga e-nahija i herë, thash ta njollos gishtin. paskam shumë për t'gjezdis...

dil e bo i` qark iher, se u ke mungu njerezve.

Falemnderit, e dashur Isabel, Millosh, dhe te gjithe ata qe e thane mendimin e tyre thjesht me votim.

smiley

Bukur, sidomos strofa e dyte qe e kane cituar dhe te tjeret. smiley

Lost, ja edhe kendej: " src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />" src="http://arkivi.peshkupauje.com/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/party.gif" />

Nje pyetje kisha Lostt,  ose me mire te them, nje cudi kisha: si mund te shkruash poezi ne anglisht,  kur  poezia eshte ndjenje,  dhe  ndjenja  eshte   te ndihesh... !!  E kam ne pergjithesi  kete "vura rè",  per te gjithe ata qe shruajne ne gjuhe te huaj.  Ashtu si dhe poezia, edhe lutja,  renkimi, sharja burojne ne gjuhe te nenes.  Ti thua shit me goje, por, per ta menduar, e ke menduar mut; ke thene mama mia, dhe e ke menduar  o mi none...

Mendoj,  ne te njejten ide,  vleresimin mos e prit (e prisni) nga ne;   biles do te rekomandoja,  qe poezite ne gjuhe te huaj,  t´i  testosh (t´i testoni)  te te huajt..

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).