SHQIPJA E DRUNJTE (IX)

 
Ndajfoljet janë pjesë delikate e ligjëratës, meqë duan të sillen me foljet siç sillen mbiemrat me emrat, por u mungon pasuria, përkulshmëria dhe pranueshmëria e mbiemrave.
Shumë ndajfolje formohen drejtpërdrejt nga mbiemrat e nyjshëm, nëpërmjet largimit të nyjes: i mirë/mirë, i keq/keq, i bukur/bukur, i qetë/qetë, i pastër/pastër, i zbathur/zbathur, i dobët/dobët, i qartë/qartë, i shkëlqyeshëm/shkëlqyeshëm [...]

2 Komente

Sa mire qe ekzistojne edhe shkrime te tilla. Me bejne ta ve ne dyshim skepticizmin tim mbi ekzistencen e mendimit dhe ndergjegjies gjuhesore ne shqip.

Kapelja ime hiqet ne menyre pershendetese, xhaxha smiley

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).