Shqipëria përballë luftës - Fataliteti i nacionalizmit shqiptar (8).

.

. Lëvizja e rezistencës së armatosur kundër pushtuesit fashist në Kosovë njohu fillime shumë të vështira, në mes të indiferencës së përgjithshme të popullatës vendase shqipfolëse. Të parët që mundën të organizoheshin ishin banorët me origjinë serbe dhe malazeze që mund të zgjidhnin mes dy lëvizjeve konkurrente : ajo çetnike dhe tjetra komuniste. Kjo e fundit vuajti për një kohë të

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).