PROTOKOLLET E KAOSIT

Çdo lloj komunikimi natyrshëm mbështetet mbi një protokoll ose kod të përbashkët ose të pranuar nga të gjitha palët; por kur këtë përbashkësi e vendosin institucionet, atëherë ideologjizimi nuk mund të shmanget.
Për shembull, një nga protokollet më të rëndësishme për shqipen e shkruar, ka qenë vendimi për të përdorur alfabetin latin - përkundrejt alfabeteve të [...]

1 Komente

Nuk më duken aspak tentativa për sabotimin e gjuhës standarte... janë thjesht përfaqsim i denjë i zhargonit kaotik me të cilin përballen të gjithë... kaos i krijuar nga mosdija e popllit dhe nga moskujdesi i atyre që duhet të punonin për mirmbajtjen dhe pasurimin e gjuhës standarte.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).