Problemi kulturor në trendet e zhvillimeve demokratike të shekullit tonë

Avni AVDIU*
Karakteri kontraverz që është imanent te shumë kultura botërore është një rreth kontinum kohoro-hapësinor sajimesh të parenditura që nuk subordinohen nën projekte të sistematizuara në bazë të një plani. Ai përshkohet nga parregullsi inventive që hapërojnë në shtegun e garimeve konkurrente. Vlimi kulturor përbëhet nga krizat, konfliktet dhe kundërthëniet midis tendencave kritike dhe disparative. [...]

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).