Politika bio-politike dhe post-politike: Recension i veprës së Slavoj Žižek, ‘Violence’ (Dhuna)

Adem BEHA

Libri Violence (Dhuna) e autorit Žižek ekzaminon dhunën në botën bashkëkohore: perceptimet, keqperceptimet, e deri tek moskonceptimet totale të disa prej dimensioneve konkrete të saj. Ekzistojnë tipe të ndryshme të dhunës me të cilat shoqëria kapitaliste ballafaqohet sot. Përtej kësaj dhune të jashtme, në këndvështrimin Žižekian sipërfaqet mendimi se vetë shoqëria kapitaliste është [...]

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).