Metafizikë e nostalgjisë.

. Shopenhauer: "Njeriu është kafshë metafizike"

.

.

. Herë-herë mjafton një rrjedhë notash, një vargëzim fjalësh që një e kaluar e tërë, deri dje e heshtur bile edhe e varrosur, të vërshojë në të tashmen e zhurmshme. Imazhe dhe portrete, melodi dhe këngë, aroma dhe parfume, fjalë dhe biseda, thjesht kujtime që mundohen të tjetërsojnë të tashmen – kordon kërthizor

2 Komente

Kapteri i zborit se ka keq, Xixë.

Po shiko ama çfarë thotë gjenerali Sun Tzu te "The art of war"

perifrazim: Nëse dy ushtri, të panjohura më parë, do të vendoseshin në një barkë dhe do të kalonin lumin bashkë përmes rrymave me rrezik jetën, pas kalimit të lumit, do luftonin dhe mbronin njëra tjetrën deri në vdekje.

Mbase, kalimin e lumit - shtoj unë - do e kujtonin me nostalgji nëse do ishin gjallë...

p.s shpresoj që kjo ndërhyrje nga Shoshori të të mos të prishë punë me kujtimet e kombinatit. smiley

 

 

 

Too long a sacrifice
Can make a stone of the heart. ...

Keshtu thote poeti irlandez William Butler Yeats...

Ja dhe nje fragment nga nje prej poezive aq te famshme te tij, Easter, 1916

... Too long a sacrifice
Can make a stone of the heart.
O when may it suffice?
That is Heaven's part, our part
To murmur name upon name,
As a mother names her child
When sleep at last has come
On limbs that had run wild.
What is it but nightfall?
No, no, not night but death;
Was it needless death after all?
For England may keep faith
For all that is done and said.
We know their dream; enough
To know they dreamed and are dead;
And what if excess of love
Bewildered them till they died?

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).