Metafizikë e forcës.

.
. Shopenhauer " Njeriu është kafshë metafizike"..
.
. Një frazë si ajo e z. Berisha, drejtuar gazetarëve gjatë konferencës së shtypit që mbylli ceremoninë e fundit të marrëveshjes 3-vjeçare me FMN-në, nuk mund të lerë indiferent askënd. Jo më gazetarët, të cilët sipas dëshmitarëve – e pranuan nëpërmjet heshtjes së tyre – si të peshkut (shënimi im) por cilindo, sado larg apo jashtë të ndodhet

2 Komente

"E drejta kërkon argumentim"

Megjithse Berisha nuk mundet të argumentojë (për mendimin tim, sepse ai vetë nuk është ekonomist), fakti që jep prova të vërteta (gazetarë të papërgatitur) duke se e bën të drejtën të kalojë nga ana e tij.

Në Shqipëri, dy nga degët universitare nga dalin më shumë të diplomuar në vit janë : Filologjiku dhe Ekonomiku.
Si ka mundësi që të mos kemi as gazetarë dhe as ekonomistë të zotë?
Mundësitë janë:

  • universitet me nivel shumë të ulët
  • profesionistë që i kanë blerë diplomat
  • gazetari që i përgjigjet nivelit ambjental.

Saliu ka të drejtë këtë rradhë, ai, qoftë edhe padashje, ka dhënë kontribut të çmuar gazetarisë dhe i ka bërë shërbimin më të madh dhe që mund të bënte për ndërgjegjësimin e "penave" shqiptare. Ato, më parë se të shkruajnë duhet të dinë se përse flasin,të informohen/studiojnë ose të shkojnë dhe të pyesin kompetentët dhe jo të shkojnë dhe të marrin mendimin e "analistëve" të rradhës.

Jo e, e drejta nuk është me Saliun kësaj here - bile ajo e drejtë nuk është me askënd.

Shumë, shumë Saliu ka arsye të shprehet mbi këtë fenomen të injorancës të gazetarëve, por jo në atë vend dhe jo në atë mënyrë sikundër dhe u shpreh. Ky është edhe thelbi i këtij shkrimi.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).