Malevoni, 1005 plus 1000

Në vitin 1005 plus një mijë
populli i Malevonisë u ftua të bënte zgjedhjen e tij...

Në vend kishte rënë epidemia e lebrës.

Ishin të sëmurët që shkuan të parët,
me shpresën se do të shpëtojnë prej saj.
Rrugës, një fantazmë u dilte përpara,
fantazma e pak viteve më parë, plot barbarizma.
Ziheshin me njëri-tjetrin, dhe me veten.

Të shëndoshët thoshin se ishin të imunizuar,
ose... epidemi është dhe do të kalojë...
Barbarinë refuzuan, Lebrën preferuan.

Dhe mbrojti secili me fanatizëm zgjedhjen e vet:
të keqen më të vogël, sipas tyre...

2006

---

Ll. K.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).