LIRIA INTRA MUROS

Vallë i duhet botës një Internet i ri?
John Markoff, i The New York Times, mendon se po.
Gjithnjë e më shumë inxhinierë dhe ekspertë të sigurisë, thotë ai, janë bindur tashmë se siguria dhe privatësia në Internet po bëhen kaq të paarritshme, sa e vetmja mënyrë për ta ndrequr problemin është të nisemi nga e para.
Ende [...]

2 Komente

Do isha shume kurioz, c'nenkupton autori me kete?

"vetëm muret rrethuese garantojnë entropinë e ulët"

Swed, imagjino sikur në Peshk të ishin të gjithë o vetëm komunista (siç thotë Polici) ose të gjithë Thought Polica... dmth të kishin rrethuar Peshkun me një mur ku nuk do të lejohej hyrja e të tjerëve që nuk do të identifikoheshin me grupin.... natyrisht që diskutimet dhe përplasja e mendimeve/opinioneve, për shkak të uniformitetit të mendimit, do të shkonte drejt shuarjes... nga ku dhe entropia/aktiviteti brënda këti muri do të kishte vlera shumë të vogla, për të shkuar drejt zeros andej nga fundi smiley.

Ideja e një "interneti të ri" siç e pashë unë artikullin, ishte pak a shumë si të kërkohej një "demokraci e re", ku votimet të bëheshin me votime të hapura dhe të deklaruara, ku edhe pse votime të tilla nuk kishte as në kohë të Enverit, do të na duhej që të pranonim që të tilla votime do të çonin në "uljen e entropisë" në debatin demokratik të masave/popllit... këtu lind dyshimi im: A është një e mirë për debatin dhe demokracinë kjo?

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).