HOMOLOGIME DHE PROFKA

 
Shpesh gjen në programet e partive politike formulime që janë kaq të përgjithshme e kaq të pakundërshtueshme, që të bëjnë të mendosh se ç’kanë pasur parasysh autorët kur i kanë përfshirë atje.
Për shembull, në programin e njërës prej partive kryesore në politikën Shqiptare lexon:
Ne duam një Shqipëri që përballon me dinjitet, e sigurtë dhe me [...]

2 Komente

Xh. e lexova me shumë interes. Dihet qe programet fillestare te partive (me se e kuptueshme pse) kane qene thjesht..te perkthyera. Habitem nga mosevolimi ne kete drejtim. 

Identitetet e perfaqsimeve politike dhe ofertat alternative mbi tema madhore jane shume çështje interesante per analizë. Mbeshtetur ne zanafillen tone te nderprere, ndoshta do te duhej te kishim nje parti te forte agrare, nje nacionaliste (pa perjashtuar nuancen fetare), nje progresiste ne lulezim e nje komuniste ne venitje. Eshte e vertete..diçka nuk shkon me strukturen aktuale.

Me terhoqi shkrimi...interesant.

Shpresën time, për të parë në një të ardhme, dy grupime: konservatorë e liberalë, e thyen pa filluar mirë ... sepse edhe një grupim i ri që dolli, gjëja e parë që bëri ishte alleanca me të vjetrit.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).