FRIKE DHE VIGJILENCE

Një incident i përcjellë sot nga agjencitë e lajmeve të bën të pyesësh nëse të drejtat civile të individit mund të pajtohen me gjendjen e luftës.
Nëntë pasagjerë të fesë myslimane, mes të cilëve 3 fëmijë të vegjël, u detyruan të zbresin nga një avion i shoqërisë AirTran në Reagan National Airport (Washington DC), pasi dy [...]

1 Komente

"Mbreti lakuriq", mbasi për më shumë se gjysëm shekulli tregonte muskujt si vëndi më i fuqishëm në ekonominë dhe politikën botërore, papritur u gjend në një pozitë të vështirë... dhe nuk është se nga kjo periudhë  lindën dobësitë, por ama këto vështirësi u shoqëruan me paranojat nga më banalet që bota e qytetëruar e bashkjetesës civile i ka harruar me kohë.

Natyrisht që mediat kanë fajin e tyre, por fajin më të madh e ka politika e (presidentit t&eumlsmiley tyre që nuk ngurronte të drejtonte gishtin ndaj çdo gjëje që nuk ishte amerikane në përgjithësi dhe atyre islamike në veçanti.
Sot edhe të dëgjosh dikë që do të kryejë ndonjë operacion antiterroristik, edhe më frikacakët do e dëgjojnë me mosbesim dhe, thellë thellë, do të mendojnë: justifikimi i zakonshëm për të hequr qafe ndonjë ose për të tërhequr vëmëndjen e publikut nga ndonjë ngjarje tjetër më të rëndësishme.
Nga ana tjetër, urëtsia popullore e ka shprehur më së miri qëkur këtë me atë që thërriste "ujku, ujku..."

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).