Arkivi për seksionin Histori

Kundera - Antikomunisti spiun?

«Chronologie Albanaise» hartuar nga J. G. Kersopoulos

Si u vranë inxhinierët e shkëlqyer pas letrës anonime të një roje

Ky është Butrinti…

Monarkia shqiptare dhe patetizmi komunist

Si u shpall Mbretëria Shqiptare

Përmes telave me gjemba

Detaj interesant nga demonstrata e 1981 në Prishtinë

Mukja, gjak pas përqafimit

Shqipëria një shekull më parë

Kur Historia Shkruhet nga R.Alia

Muzeu Benaki dhe temat shqiptare ne tablote e shek te 19

Zonja e gurtë me kunora*

Në çifligun e Esat Pashë Toptanit

Sa ‘arumune’ ka qënë Voskopoja?

Zbulohet logoja e bibliotekës së Faik Konicës

Abdyl Frashëri: Dhe rreziku islamik në Lidhjen e Prizrenit

Të panjohura nga Kalaja e Tiranës

Balsamosja e historisë dhe i Mic Sokolave

Sa bukur të rrezikosh!

  • Po shikoni nje artikull ne faqen e arkivit te Peshkut pa Uje. Per te pare faqen aktive, shkoni tek peshkupauje.com