Udha e Qumeshtit

Per te pasionuarit pas kozmosit, dhe per kureshtaret e rastit, ne linkun me poshte mund te shihni nje pamje qendrore te galaksise ku jemi. Gjithashtu, mund te luani me mouse - left click, per te levizur panoramen majtas djathtas e lart e poshte.

http://www.sergebrunier.com/gallerie/pleinciel/360.swf

 

Linku tjeter ka te njejten gje, por panorama mund te shihet ne disa versione te prizmit, x-ray, radio e keshtu me radhe.

http://www.chromoscope.net/

9 Komente

eshte ne google earth more. pse te vesh deri ne internet. ka dhe zyyyyyyym shume te mire ne gjugjll

I po të njëjtës fushë, dhe me interes për dy arsye më tepër: software me burim të hapur dhe përkthyer në Shqip (urime hulio-s për përkthimin):

www.stellarium.org/sq/

 

Kërkoj ndjesë për pasaktësinë: në Shqip është e përkthyer vetëm faqja e Stellarium-it, jo programi në vetvete. Kjo nuk ia ul vlerat, sidoqoftë.

 Kanali Nacional Geographic jep nganjehere programe mbi Kosmozin. 

Stellarium (programi) eshte perkthyer gati i teri ne shqip. Mjafton te shkarkosh versionin e fundit dhe te zgjedhesh gjuhen tek paneli i konfigurimit.

Po te kesh nje kompjuter te fuqishem me shume RAM, mund te shkarkosh edhe katalogje yjesh shtese per te zgjeruar me tej pamjen e qiellit dhe te joshesh femijet por pse jo, dhe te rriturit.

Po përpiqem ta plotësoj Stellarium-in me përkthimin e Skyculture-s. Peshku Pa Ujë nuk e bën të mundur hedhjen e përkthimit këtu. Por punën e deritashme, në format HTML, pra të thjeshtë për ta parë lexuesi, mund ta shihni te blogu.programeshqip.org/2009/12/perkthimi-i-skyculture-t-per-stellarium/

Shumë nga emrat e yjësive kanë humor brenda dhe Peshkut nuk i mungojnë njerëzit me ndjenjë humori, si ata te tema e bejteve. Ndaj do t'u lutesha të bënin një përpjeke për të ndihmuar sadopak, atyre, dhe të pasionuarve pas astronomisë.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).