Ringjallja e PS-së dhe së majtës

Eshtë një çështje jetike e ditës dhe e së ardhmes ringjallja konceptuale e PS-së dhe së majtës shqiptare. Nuk është trill, as rastësi, por një grishje publike, ndershmërisht dhe intelektualisht, për të vërtetën, për një hapje dhe një fuqizim të saj dhe jo për një mbyllje dhe një bunkerizim të saj. Në këtë rrafsh kuptimor e vërteta emancipon, përtej çdo debati shterp dhe alibik. Kriza e personaliteteve të vërteta në PS, ka bërë që disa nga figurat politike të saj, të bëra të njohura nga alkimia mediatike, por pa substancë, pa mendim, pa ide, të mos u dhimbset PS-ja, por vetvetja ... dhe statusi klanor.

Në këtë optikë, e ardhmja personale e Edi Ramës nuk është PS-ja, e ardhmja e PS-së është vetë PS-ja e emancipuar me guxim dhe me revizionarizëm. Ky është thelbi. Nuk i shmangemi dot, absolutisht, askush. Kriza e PS-së është kriza e dyfishtë e së majtës demokratike shqiptare, refleksi i krizës të së majtës evropiane që duhet studiuar me gjakftohtësi. Është kriza e diletantizmit politik, e politikës provinciale, me një kostumologji virtuale sloganesh, që na kujton përrallën e Andersenit. 
Mendoj se emancipimi i të majtës është shumëfish ndikuese edhe për emancipimin e së djathtës dhe të krejt shoqërisë shqiptare. Nuk ka emancipim pa të majtën. Vetëkuptohet rëndësia kolosale. 

Filozofja e madhe e politikës, Hana Arend, ka thënë: “Jo politikanizimi i juridikes, por juridiciteti i politikës”, një formulë emblematike, e patjetërsueshme në demokraci. Shkenca e politikës duhet mësuar. Vonesa jonë është gati groteske. Nuk ka politikë të vjetër ose të re. Ka ose politikë të vërtetë institucionale, ose politikë diletante provinciale. 

Politika e re është një slogan pa kuptim, me shkëputje mekanike, metafizike, duke nënkuptuar një njeri të ri, apo lider të ri, me rol mesianik, siç e ka qartësuar Maks Veber. Ky slogan të çon tek një shëmbëlltyrë revolucionare komsomolasi.

Politika për ndryshim është demokratike, paralufton reformat në progres pozitiv. Slogani “Përtej të majtës dhe të djathtës” është virtual qoftë për të majtën, qoftë për të djathtën. Krijon iluzionin absurd të “vdekjes së politikës”, madje të mosekzistencës së partive të majta dhe të djathta, ose të vetë zgjedhjeve elektorale, politike, dhe të vetë institucionit të parlamentit. Ky qe, e them me trishtim të madh, diletantizmi politik i Edi Ramës, shansi i tij i humbur eksperimental. 

Slogani “Votoni Edi Ramën dhe PS”, ishte i mangët juridikisht, vetë Rama nuk zgjidhej deputet, por thirrja ishte të votohej ai. Po si mund të votohet një njeri që nuk është në listë? Ky është një surealizëm logjik dhe linguistik, kuptohet dhe politik.

PS-ja duhet të rindërtojë konceptualisht kauzën e saj. Emri i një njeriu nuk është kauza, por deformimi i saj. Rama e bëri PS-në dhe Shqipërinë skenën e spektaklit dhe të vetvetes. Pyes: ku është kauza? Rama nuk është kauza. Kauza e PS-së është e majta demokratike. PS-ja ende nuk e ka një program politik të artikuluar si kauzë, të lidhur me realitetin shqiptar dhe atë ndërkombëtar. Vetëm kauza i bashkon njerëzit. Nuk është kryetari që krijon një parti. Nuk është kryetari që formëson sipas profilit të tij një parti, por është profili ideor i një partie që i funksionalizon kryetarët me mandat. Kryetarët lëvizin, partia mbijeton. Ky është ligji i demokracisë. 
PS-ja i humbi zgjedhjet politike. Standardet e zgjedhjeve patën probleme, por rezultati juridik i zgjedhjeve nuk ndryshohet me retorikë. Të humbësh zgjedhjet nuk është fatalitet. Fatalitet është moskuptimi, mungesa e përgjegjësisë kolektive dhe individuale, alibia. 

140 deputetë kanë tashmë mandate legale individuale, ata quhen deputetë të popullit, pavarësisht tagrës partiake. Pyes: cilët janë instrumentet juridikë për t’i kontestuar dhe skualifikuar mandatet individualë të maxhorancës? Çdo komision parlamentar për hetim nuk ka fuqi ligjore para Kolegjit Zgjedhor që është subjekt kushtetues. Si mund të bëhet ndryshimi tre muaj mbas zgjedhjeve? Si mund të arrihet tek thënia që “mund të ndryshojmë rezultatin”? Nuk di a ka juristë gjakftohtë në PS për të formuluar kërkesa të arritshme juridike. Deputetët janë ligjvënës dhe parlamenti është formuluesi i ligjeve në rrafshin kushtetues. Si mund të lëvizen raportet kushtetuese në këtë rast? A nuk është diletantizëm të mos e konceptosh këtë gjë?

Problematika e standardeve të zgjedhjeve artikulohet jo me bojkot, as me kërkesa të paformuluara juridikisht - e theksoj juridikisht. 
Po absurdi vazhdon; Rama humbet mandatin e kryetarit, pra pohon humbjen e zgjedhjeve dhe mban një titull si mandat virtual “të kryetarit në detyrë”. Kushtetuta e thotë statusin juridik të përkohshëm të një kryeministri në detyrë për karakterin vertikal të administratës, por në asnjë tekst ligjor nuk thuhet asgjë për gjoja kryetarin në detyrë të një partie me një barazi horizontale me të tjerët. Rama në mungesë pariteti juridik konkurron me Maqo Lakrorin, i cili në të vërtetë ka një program pozitiv, serioz dhe të majtë. Kjo nuk shkon, është gjithashtu një spektakël, aq më tepër që Rama mesa duket do ta fitojë mandatin 4-vjeçar, duke krijuar një nonsens juridik me mandatet e barazvlefshme kohore të institucioneve të partisë. 

Diskutimi qoftë dhe publik për PS-ë nuk është përçarje. Apelacionet, përçarje, armik, tradhtar, janë me konotacione nga e kaluara totalitariste. Ky diskutim është një modus vivendi për të arritur tek e vërteta, që vendos unitetin, për të mos qenë një modus moriendi. Ringjallja konceptuale e së majtës dhe e PS-së do të ndryshojë më në fund tranzicionin, për një qeverisje ndryshe nga e djathta, për standarde më të vërteta dhe demokratike të zgjedhjeve, për një klasë politike ndryshe, qoftë e djathtë apo e majtë, pa këtë varfërim dhe mjerim intelektual që zotëron gjithçka, pa këtë diletantizëm dhe provincionalizëm politik, ku personalja deformon institucionalen. E vërteta nuk ka nevojë për monopolizim, nuk është personale, por substancialisht e të gjithëve. Është dituri e vështirë. Është kulturë e lartë, shpëtimtare. 

Opozita është provë politike, juridike dhe qytetërimi. Është shumë herë më e rëndësishme se edhe vetë pushteti, administrata dhe rotacionet e qeverisjes - edhe ky mendim është i Hana Arendit- është opozita që projekton dhe rikonstrukton pafundësisht të ardhmen, që kërkon lëvizjen kundrejt çdo konservatorizmi administrativ. 

Deputetë socialistë, mos u plogështoni! Nëse doni pushtetin e së majtës, luftoni! Nëse nuk e doni, braktiseni! Nuk ka dilemë hamletiane. 

Ka tre muaj që opozita e PS-së nuk e ka kuptuar që është opozitë institucionale, madje e vetmja, kombëtare.

Pyes: kush i vodhi këto tre muaj? Të vjedhësh opozitën është përkthimi i bojkotit. 

Dëshironi ju, opozitarë, me mandat ligjor, të na vidhni dhe muaj të tjerë opozite, sipas sloganit sërish diletant “raport i kushtëzuar me parlamentin”, por kuptohet pa qenë në parlament, kur vetë politika aktive argumentuese profesionale është kushtëzimi më i madh. Pse politika është një kushtëzim pa fund, secila parti kërkon pushtetin, asnjë parti në botë nuk përdor sloganin “raport i kushtëzuar”, pra në mënyrë pjesore, kushtëzimi është tërësor, i drejtpërdrejtë, dhe jo një kërcim në boshllëk. PS-ja dhe e majta shqiptare ka njerëz të mrekullueshëm dhe të vërtetë. 

Ata janë ringjallja dhe identiteti i patjetërsueshëm i saj. Sot nuk ka nevojë për kukulla të urdhëruara, por për ide të gjalla, për kriticizëm konstruktiv.

Kurrë opozita s’ka patur kaq deputetë, të cilët mund të luftojnë shkëlqyeshëm, me bojkotin mund të humbet shansi për t’i kthyer zgjedhjet vendore edhe në zgjedhje të parakohshme politike. 

E them publikisht se unë nuk jam as kundërshtar, as armik personal i Edi Ramës, madje e çmoj vullnetin e tij dhe energjinë, por jam kundër ideve të padrejta dhe të mjegulluara. Ne luftojmë me ide. Kush vallë do të na luftojë si njerëz? Iku koha e klasifikimeve in-extremis të atyre që mendojnë ndryshe. Çfarë fitohet nga përjashtimi i të tjerëve?

Pse nuk bëhet një konventë e PS-së për një debat të vërtetë për të pranuar kritikat e sakta dhe për të ndryshuar siç duhet? Çfarë e pengon Ramën ta bëjë këtë gjë? 

Kultura e tolerancës është kulturë demokratike. Mostoleranca është kulturë totalitare. 

Kam besim se e vërteta do të triumfojë, ndonëse nuk jam naiv se kjo do të jetë një gjë e lehtë dhe komode. 

Kam besim që emancipimi i së majtës është dhe thelbi i emancipimit të krejt shoqërisë shqiptare. 

Por emancipimi kërkon kulturë të lartë, dialog institucional dhe jo përbuzje pezhorative, jo mbyllje brenda administratës partiake, por hapje publike dhe afirmim të ideve të vërteta.

85 Komente

 Se di si me shpetoi ky artikull gjer tani!

yje cope 5

Edhe nga mua pese yje.

Moikom Zeqo eshte me te vertete nje nga vlerat e padiskutueshme te shoqerise shqiptare, nje erudit i jashtezakonshem. Po keto tipa me Ramen nuk ngjisin shume.

Tëpkë. Një për një.

Nga ana tjetër, zëvendësoje fjalën e majta me e djathta aty - këtu (me indeksin opozitë e opozitës), dhe lexohet po e njëjta gjë.

Gjithashtu, eshte e manget dhe e pafrytshme kur analizon vetem sjelljen e opozites gjate zgjedhjeve e me mbrapa, pa analizuar sjelljen dhe efektivitetin e opozites gjate kater viteve pararendes. Mendimi im joprofesional, atdhedashes e per muhabet.

Fati i madh i shoqerise sone eshte qe e Majta i ka te gjitha kapacitetet dhe personalitetet per tu ringritur. Tani, duhen edhe ata elementet e tjere qe komplimentojne fatin.

Blendo, po e kapercej pak pragun..por besoj se me kupton: ky komenti lart ishte serioz, ironik apo autosygjestionues? smiley

Them se eshte dicka midis "seriozishtes" dhe autosygjestionueses. Por nuk e di sa me sa ndahen.

Cheers! smiley

Une do thoja fat i keq qe ne keto momente e majta ka vetem personalitetet, por dhe keta jane te shperndare si te hedhur me predha, fale Rames. Kapacitetet dhe elementet e tjere kane ikur ushtar ne Irak qe prej kohesh; ca qe ne '97 kur i benin thirrje popullit te rrembenin armet dhe te vllavriteshin (qe keta te vinin prap ne pushtet), ca gjate mandatit te pare te Nanos, e keshtu me rradhe, deri ne Ramoizimin dhe leshikjen e PS tani mbas humbjes se zgjedhjeve.

E kam thene dhe me pare, shikoj shume paralele midis degradimit dhe radikalizimit te se djathtes ne Amerike gjate viteve te fundit, dhe sidomos mbasi humben zgjedhjet e fundit, dhe te se majtes ne Shqiperi. Kane kaq shume pika te perbashketa sa te vjen cudi, qe me garimin pa program dhe perpjekjet per ti fituar zgjedhjet me truke dhe me njerez dytesore kuklla (Palin andej, Veliaj ketej) tek truket e Xho hidraulikut e nene Feridese, me radikalizimin mbas zgjedhjeve dhe mos reflektim, me perpjekjet per te deligjitimizuar palen fituese te zgjedhjeve, me luften e ashper brenda vetes per pushtet, me thirrjet drejtuar popullit qe te radikalizohet dhe te dale ne rruge per protesta, etj.

Dhe te mendosh qe nga ana tjeter Rama (edhe mini-me i tij kuptohet) mundohet te shese veten per Obame shqiptar. smiley

 Qe kur u bene zgjedhjet e deri tani nje gje degjojme dhe lexojme. Rama ketu e Rama atje, Rama ashtu e Rama keshtu. Nuk kane teme tjeter njerezit te te merren? Nuk mund te marresh nje gazete ne dore apo te degjosh lajmet te tv, sepse te njejten teme degjon, ate te PS-se dhe Edi Rames. 

E dini si eshte kjo pune? Kush e ka pare humorin e Trupes se Fierit ne vitet 80, ne nje nga numrat e tyre flitej per nje fshatar qe i kishin vjedhur lopen. Te gjithe qe vinin e fajesonin ate se ai e kishte fajin se nuk e kishte lidhur loper, apo pse nuk e kishte mbyllur deren, e te tjera. Me ne fund Luftar Pajes(fshatari i lopes) nuk iu durua me e thote: Po dale more! Po ai qe me vodhi lopen nuk ka faj!

Per mos fitimin e zgjedhjeve nga ana a PS-se(ne fakt ajo i fitoi ato ne shkalle vendi) ia hedhin fajin vetem Rames. Po ata te tjeret e PS-se me Blushin e co. qe nuk bene punen sic duhet nuk kane faj? Po PD-ja qe nuk la gje kesaj rradhe pa bere qe te vidhnin votat ose ti merrnin me dhune ato(kercenim me largim nga puna, apo masa te tjera) nuk ka faj?! 

Pse vetem PS-ja ka probleme ne rradhet e saja? Po tek PD-ja jane te gjitha gjerat ne rregull? Te pakten ne gjirin e PS-se ndjehet ajo fryma demokratike qe duhet te kete nje Parti ne vetvete, por tek PD-ja kjo nuk mund te shihet ne asnje moment. Cdo mendim ndryshe nuk lejohet apo as qe mund te shfaqet sepse ka sanksione. Tek PD-ja vetem zeri i Sali efendiut ndjehet dhe te tjeret mbajne iso. Dhe ata te pakte qe u munduan te mendojne ndryshe nga Saliu u eliminuan shume shpejt. Ne fakt mund te thuhet qe PD-ja eshte PPSH-ja dhe PS-ja eshte ajo Parti Demokratike qe i duhet ketij vendi. 

Mjaft me keta pseudoanaliste se na i sjellin zorret tek fyti kur analizojne. Pse akoma me rrenat dhe fshehjen e realitetit do te jetojme? Me fjalet e Saliut e injoranteve te tjereve qe ka pas, do te na mbushen veshet? Qe sipas tyre Shqiperia eshte vendi me i begate ne bote! Shqiperia, qe e kane te gjithe vendet e tjera zili per arritjet ekonomike! 

Detari eshte mire kur dikush nxjerre ate qe i mban shpirti mbrenda!

Si mund te justifikohet Gerdeci dhe qeveria hajdute?

Keta filozofet shkruajne e flasin per te majten humbese kur e majta eshte ne pushtet! Si cdo gje tjeter qe vine nga atdheu keto kohet e fundit, shkrime te pakuptimta, te cuditshme dhe teper konfuse.

2 sqarime te vogla per filozofin

1) Rama thoshte votoni per mua sepse donte te behej kryeminister i vendit. Sic e tha me mijera here nuk behej deputet por kryeminister.Kshu "pyetjet" qe shtron jane budallek.

2) PS ka kushte per hyrjen ne parlament. Nuk ka refuzim dhe as permbysje rezultati.Perseri hamendesimet e juaja jane budallek.

P.s. A duhet te reformohet LSI sot si parti e majte qe eshte?   smiley

nuk i jap dot 5 shkrimit, por 4.

Moikom, keto gjera i dini, tani eshte koha te veproni.

 Ne na ka zene rrota bishtin me keta mafioze qe e kane zaptuar pushtetin dhe sic duket nuk kane per te zbritur nga karrikja me te mire. Dhe kesaj rradhe u tregua se zgjedhje te lira dhe te ndershme ne Shqiperi nuk ka. Cdo gje eshte nje manipulacion.

Dhe LSI nuk eshte as Parti e majte e as e djathte. Ajo eshte nje Parti konfuze qe drejtohet vetem nga interesat vetjake te krereve te saj. 

Politika ne Shqiperi behet vetem per te mbrojtur interesat vetjake te nje grupi njerezish qe kane zaptuar me dhune pushtetin. Per sa kohe kjo shtrese nuk permbyset, gjerat nuk kane per tu rregulluar, por do te shkojne per me keq. Duhet guximi i grekeve dhe francezeve, per te treguar dhembet pushtetareve.

Me pelqen shkrimi dhe shqipja e perdorur. Transmetojne kthjelltesi. Gjithashtu duket se eshte shkruar me nje lloj frymezimi.

Mendoj se kontribute si ky e ndihmojne politiken ne pergjithesi dhe te majten ne rastin konkret per te ecur perpara e megjithate mbetet ne doren e atij qe ka pergjegjesine drejtuese aktualisht ne partine socialiste qe te degjoje 100 vete e ne fund te veproje si di vete.

Dy gjera ama me bejne pershtypje ne kete serine e shkrimeve me pothuajse te njejten natyre dhe qe botohen pergjithesisht tek gazeta Panorama.

1 - Shenjestra ne pergjithesi e shkruesve eshte Rama dhe vetem Rama. Tani, ne nje menyre kjo eshte e kuptueshme pasi ai vuri nje bast, tentoi ta fitonte, e humbi... dhe derisa bota te jete bote ka dhe do te kete njerez qe do ta kritikojne konstruktivisht per te (si ne rastin e ketij artikulli), do ta sulmojne apo do ta perqeshin. Nga njera ane do te preferoja qe Rama dhe PS te mos imunizoheshin ndaj kritikave, por t'i shfrytezonin ato, ndersa nga ana tjeter me duket e cuditshme se si ne nje politike shqiptare kaq problematike zeri i analisteve perqendrohet vetem ne njerin kah. Mbase duhet te jete keshtu, apo mbase dikush e ndjen se vetem nga ky kah ka veshe per te degjuar. Kjo e fundit do te ishte natyrisht pozitive.

2 - Me duket absurde se si ne nje kontekst si ai shqiptar shkruhet shpesh here duke iu referuar nje koncepti idealist te se majtes dhe te djathtes. Mbase eshte vetem problemi im, por nuk arrij te imagjinoj sot per sot, ne kushtet ne te cilat gjendet vendi, nje te majte dhe nje te djathte autentike. Kjo jo vetem si pasoje e faktoreve lokale, por edhe atyre te jashtem. Duket sikur ne eren e globalizmit keto 2 kahe teorikisht te kunderta po marrin aq shume nga njera.tjetra saqe edhe ne boten e zhvilluar, vetme emrat i identifikojne si te ndryshme. Nuk dua te them me kete, nese kjo eshte e mire apo e keqe, por thjesht po e konstatoj.

Sot nuk ka nevojë për kukulla të urdhëruara, por për ide të gjalla, për kriticizëm konstruktiv.
 

A mund te arrihet te behet kriticizem konstruktiv sot per sot, jo vetem ne te majten shqiptare, por edhe ne te djathten dhe ne pergjithesi ne te gjithe shoqerine shqiptare, pa patur rrezikun se ky kriticizem mund te jete me nje qellim te dyfishte dhe shpesh here banalisht i perzier me interesa thjesht personale?!

Detar e di pse behet i gjithe ky debat, dhe pse i kane te gjithe syte te Rama? Se ne 2005 Nano iku pa bere asnje fjale, morri te gjitha pergjegjesite mbi vete dhe e la partine te merrte fryme dhe te gjente nje rruge te re.

Ndersa ky, mire qe beri si deshte per kater vjet, nuk degjoi asnjeri pervec atyre kalamajve me bachelor per fiskulture qe mblodhi verdalle, po tani jo vetem qe nuk iken, ose te pakten te pranoje gabimet, po thote 'ju te tjeret e keni fajin'! E per aq kohe sa ai vazhdon te sillet keshtu, normale qe do e sulmojne dhe me shume te drejte biles sepse po shkaterron cdo lloj mundesie edhe per fitore ne te ardhmen duke mos e lene partine te marre fryme.

Nuk ka te drejte ai tu kerkoje te tjereve standarte me te larta sec i kerkoi vetes ne 2005 kur kerkoi largimin e Nanos. Per te mos folur per kalamajt, qe votuan PD ne 2005, kerkuan largimin e Nanos dhe perfituan nga ardhja e Rames ne krye, dhe sot thone qe ata qe flasin nuk paskan punuar aq mire sa duhet (qe edhe ne vetvete si argument eshte i pabaze). Po me c'moral e kerkojne???

Ndersa perpara se ta quani Moikomin pseudoanalaist te pakten perpiqu te zbulosh kush eshte.

 Skenari i 2005 per nga ana e votave(ato te numeruara) u perserit. PS-ja i fiton ne shkall kombetare dhe ne fund futet LSI-a si shpetuese per PD-ne. Ndersa sa per largimin e Nanos nuk mund te krahasohet me ate gjendjen e tanishme ne PS. Nano ishte Kryeminister dhe nuk beri asgje per vendin, ndersa Rama nuk ishte Kryeminister por Kryetar Bashkie dhe punen e tij e ka konfirmuar me vete votebesimin e njerezve, dy here! Rama nuk po thote gje mbi Partine qe drejton, por po kerkon ate te drejte demokratike dhe  me rruge demokratike(ashtu sic duhet) qe te zbardhet krimi i zgjedhjeve. Te hapen kutite e dyshuara. Pse ka frike Saliu nga hapja e kutive? Te kerkosh drejtesi nuk eshte gje e shemtuar! Kete po kerkon Rama. Le te hapen kutite dhe pastaj te shikohet se kush ka te drejte. Te gjithe e dine sesi i fitoi Saliu ato vota, sesi i merrte me dhune njerezit nga puna, per ne mittingje. As femijet nuk u kursyen. Ne nje shtet demokratik, sic pretendohet te jete Shqiperia tani, eshte shume e pranueshme qe kerkesat e cdokushi te merren parasysh. Jane te drejta qe Kushtetuta ti lejon. PS-ja kerkon vetem zbatim ligjrsh dhe rregullash. Kjo qenkerka e gabuar nga Rama qe te sulmohet nga keta pseudoanalista qe kohet e fundit jane bere vetem vegla te propagandes se Berishes sepse kane frike nga presioni i madh qe u behet?

Per sa kohe nuk ka drejtesi te zbatueshme ne Shqiperi nuk mund te flasim per nje shtet demokratik, por per nje shtet policor. Mjafton te shikosh medien kohet e fundit qe eshte bere akoma me servile ndaj Berishes, sepse nuk eshte ne gjendje ta perballoje kete Klan Mafioz qe ka zaptuar shtetin.

 

Beri apo nuk beri gje Nano dhe PS e 97-2005 e kane thene Shqiptaret qe i dhane fitore mbas fitoreje ne ato vjet. E thote dhe ajo PS e cila i la mundesi nje njeriu qe deri ne 2003 nuk ishte anetar qe te behet kryetar dy vjet me vone. Une nuk jam bere socialist kur erdhi Rama dhe do jem edhe mbasi te iki ai. Retoriken "Berisha-Nano-Meta dhe politika e vjeter" shko perdore ne vend tjeter jo ketu, me duket se niveli mesatar i postuesve eshte pak me i larte se sa te sugjestionohet me keto idiotesira.

Nano humbi, ashtu si humbi dhe Rama. Ketu fillon dhe mbaron krahasimi. Se ty nuk te pelqente njeri e te pelqen tjetri nuk ka asnje lloj ndryshimi.

Sa per alibine kete as vete Rama nuk e beson me, e jo me ta besojme ne te tjeret.

O detari, ne c'ujera lundron ti?

Rama vendos rregullat e lojes dhe kur humbet lojen, thote qe rregullat jane te pavlefshme. E drejte eshte kjo?

E ardhmja e partise socialiste duket e zeze.Pas zgjedhjes se kryetarit pritet carja me e madhe ne kete parti ku 11 deputete do futen ne kuvend dhe do shkeputen nga grupi parlamentar socialist.Fatos Nano po punon si asnjehere tjeter nen rrogoz,keshtu qe Edi Rames nuk i ngelet tjeter qe perballe Sali Berishes,Fatos Nanos dhe Ilir Metes te dorezohet pa kushte,ku dihet qe edhe shumicen ne keshillin bashkiak te Tiranes e ka PD-LSI.

Normal qe carja do shtohet sa me shume te jete Rama ne krye dhe te vere veton, sidomos mbas zgjedhjes se tij si kryetar, sic thua.

Nga ana tjeter ai e ka ne dore tia 10se planin atyre te tjereve dhe ti jape shanse te majtes te shpetohet dhe rigjallerohet; mjafton te lere egoizimin e qelbur menjane per nje moment, te mendoje se po shkaterron (mbase me pasoja permanente) te majten shqiptare, qe eshte numerikisht mbase me shume se gjysma, dhe te dale e te jape doreheqjen, qofte dhe duke mos pranuar fajin per zgjedhjet, qofte dhe duke vazhduar te akuzoje te djathten per vjedhje e budallalleqe, mjafton te jape doreheqjen si kryetar dhe te thote qe s'do kandidoje ne zgjedhjet e partise.

Po kjo kerkon dinjitet dhe integritet, dhe vullnet te mire, e konsiderate dhe per te tjeret jo vetem per veten. Keto Rama normal s'i ka, keshtu qe eventualisht do ndodhe ajo qe thua ti, e majta do 10tet me keq, dhe kjo s'duhet ti gezoje as te djathtet, pasi po u 10 gjysma, fillon 10tet e tera.

Sic shihet dhe nga komenti Xhib jam shume i trishtuar per keto qe po ndodhin ne PS.

eh mer moikom,

ti flet me gjuhe njerezish dhe kujton se po te degjojne kafshet.

po cileve deputete po ju drejtohesh o moikom mavria  ?

atyre pisave e ? qe do tu bejne opozite atyre pisave te krahut tjeter ?

pse sje ti o mavri deputet por jane ata sharlatanet ?

besoj e di pergjigjjen

ufffff

 

 

shqiperise gjithmone i ka munguar nen-lidershipi; krijojme kulte te lidershipit dhe ne ate kult investojme dhe egon tone dhe pastaj e kemi te veshtire qe kur balancat prishen te reflektojme e ta permbysim kultin, ose do ta permbysim shume vone me nje mllef e zallamahi te madhe, por jo natyrshem sic ndodh me popujt e tjere evropiane e te krijojme sistemin. Dhe atehere kur sistemi krijohet, nuk zbatohet; si ne rastin e statusit te kryetarit te PS.

 

Une i jap te drejte ketij shkrimi dhe Miokomi eshte nje intelektual me profil shume te njohur,por Rama ndoshta kerkon nje ndihme si kjo dhe mund te reflektoje, Moikomi dhe shume si Moikomi duhet ta ndihmojne te Majten me marjen e situates vete ne doren e tyre!

Nuk kisha lexuar shkrim si ky nga Moikomi!Me mire vone se kurre!

O Artian, ora me cudisni ju. A e njifni ndopak kete njeri per te cilin flisni apo jetoni me fotografite me ngjyra qe publikon Bashkia e Tiranes? Rama nuk morri nje intelektual te mirfillte ne grupin parlamentar, i shfrytesoi disa per kater vjet dhe pastaj ju mbylli deren dhe nuk i degjonte, ti thua te shkojne ta ndihmojne.

Pastaj, me fal po pse duhet te ndihmojne me individin Rama??? Ai humbi zgjedhjet dhe po tenton te mbaj peng tere te majten, ti thua te ndihmojme kete njeri. Ndihma dhe kontrata ishte deri ne 28 qershor. Deri ne ate date kishte te drejte te kerkonte ndihme (qe nuk e beri kurre) dhe te kerkonte rruge te lire nga te tjeret (qe e kerkoi gjithmone).

Moikomi e te tjere po e ndihmojne te majten, po e ndihmojne duke treguar se nga fillon rruga e re. Dhe kjo rruge, megjithese ju vjen keq disave nuk perfshin me Edi Ramen si drejtues i saj dhe nuk ka se si ta perfshij me. Ekperienca Rama ne krye te partise eshte nje eksperience qe duhet arshivuar sa me shpejte sepse me shume ka prishur se sa ka rregulluar (kete e them per Partine, per Bashkine besoj se sido qe te largohet do mbahet mend ne pergjithesi mire megjithe betonimin e tejskajshem).

 

Endrity,kur thashe per ndihme te Miokomit dhe shume si Miokomi per te majten,kisha parasysh aktivizimin e tij (tyre)aktiv ne politik,brenda partise socialiste!

Nuk kam informacion dhe nuk di cka bere Miokomi deri tani per PS,ndaj dhe pyeta eshte anatr i LSI,duke patur parasysh pozicionin kritik ndaj Rames,qe me habiti nuk ishte ne ate nivel te dobet te LSI,sipas Metes..ishte dicka me ndryshe profesionale...

Ndersa persa i perket, Ai humbi zgjedhjet dhe po tenton te mbaj peng tere te majten,nuk eshte e drejte dhe e vertete qe Nje Njeri,eshte ose mund te jete fitues ose humbes,sepse ne garen,ose betejen per te fituar,perballe nuk eshte dhe nuk duhet te jete Nje Njeri,nje Superman,dihet qe NJESHI eshte Fyl,Zero!

Trimi mire me shoke shume,thote Populli!

Me nje lule nuk vjen Behari,eshte nje tjeter.

Miokomi cka bere deri tani? Eh sa e lehet eshte te kritikosh.,une megjithe ate e respektoj Miokomin,per cka thene,por nuk eshte e lehete,Miokomi ta provoje njehere te perballet me "Koken e Saliu"dhe problemet e saj!

  

artian - 16 Sht 2009 - 10:24pm

Miokomi eshte me LSI ?

artian - 16 Sht 2009 - 10:32pm

Une i jap te drejte ketij shkrimi

 

Dmth para se ti jepje te drejte deshe te siguroheshe qe s'ishte me LSI? smiley

Imagjino qe ti je Ramisti me i moderuar qe ke komentuar ketu. Te tille jane pak a shume dhe ata qe jane ne krye te PS, ndaj eshte ne kete gjendje qe eshte. smiley

Dhe po ne lidhje me kete, ajo qe thote zorba per kultin e liderit plotesisht dakort, e kemi thene dhe me pare.

por Rama ndoshta kerkon nje ndihme si kjo dhe mund te reflektoje

E mer boll se na hapet barkun, duke na e bere Ramen si viktime te gjoja papjekurise se vet adoleshenteske dhe PS-ne si ndonje femije motak qe spo e mesojne te ece.

Ata pisa ashtu duan, ashtu bejne. PS-ja eshte nje pellg hienash te vjetra te regjura me leke e me gjak e me 60 vjet pushtet , dhe me ca qumeshtore ambicioze te etur per fast money, qe i solli Rama qe lujne shpijash me 'politikane' por ne fakt jane vetem kukulla.  As e rrujne per emancipimin, legjitimitetin, te ardhmen, apo aq me pak per perfaqesimin e popullit.

Megjithate te dy kategorite kane nje fije shprese per tu 'emancipuar' nqs do ta quanim keshtu, te paret sepse jane ujq te vjeter dhe kane nuhatje per te mbijetuar, dhe te dytet sepse jane te rinj dhe akoma se kane marre formen.  Ne kete aspekt le te themi qe Moikomi e ka bere te veten, dhe ju ka arshivuar shkrimi, tek dosja e keshillave te njerezishme dhe dashamirese.

Prandaj t'du se i ven pikat mbi i duke perdorur pak fjale por duke thene shume, dhe gjithmone duke mbajt nje kofshe outside of the box.

Kshu qe ate propozimin per emision televiziv s'e kisha me shaka. Po s'te punesoi ndonje tv do hapim tonin, Peshk TV, dhe ne vend te velinave do te te vejme  sirena qe te te sillen e peshtillen perqark nderkohe qe ti zberthen, ceshtje politike dhe te ndryshme, se kshu eshte mesuar populli tani, ne tv e do cdo gje served with a side of sex. Je dakort? Na duhet te plotesohet vendi para se te behet ri-"zgjedhja" e Rames, se do kete shume material atehere, keshtu qe hurry up.

analize politike me garniture shalesh thua ti ?

a ke digjitalb atje ke shpija n'ameriqi ?

nqs e ke, a ta boje dhurate nji luleshtrydhe motra jote ty, ene te biesh rehat smiley ?

 

 

PS-ja eshte nje pellg hienash te vjetra te regjura me leke e me gjak e me 60 vjet pushtet , dhe me ca qumeshtore ambicioze te etur per fast money, qe i solli Rama qe lujne shpijash me 'politikane' por ne fakt jane vetem kukulla.

 

Bedrie, nese ke nje fanclub (apo fun page tek faqebuku) me thuaj, se dua te behem fansi yt. Ti je njeshe, je figure, je pasqyre e vertete per te majten shqiptare.

Kur te kesh kohe dua nje autograf...

s'pranoj autografe nga debila !

 

 weeeeeeeeeee

une te nge ne qiell.... e ti me thua debil....

ja pse nuk ec shqiperia...

e pra, nga gjithe keto te mencem qe ka shqiperia, mosmirenjohsit si puna ime e lene prapa smiley

smiley

 hihihi

nga nje moniste e prisja fjalen debil (qe ska argumenta te justifikoje mekatet e eterve), por nga ti jo ...

 

 do me thuash dhe ti debil?

kerkoja bedries nje autograf, mbase ty ta jep

hihihi

Miokomi dhe shume te tjere si Miokomi,jane njerez pasive ne Politike,shume intelektuale nga mendja,dhe e kane shume te lehete te kritikojne me te drejte,por e thena me te beren i ndan nje mal i tere!

Eshte si ajo fjala,kur ske Pulen do te hash Sorren!...ose... Kur s`ke Miokomin do te kesh Edin!

Tani C`vlere ka Mikomi,ne qoftese i dhemb e majta ose PS,dhe nuk ben as gje ne praktike per te ????

Ne se do te ishte nje alternativ Rama apo MIOKOMI,une patjeter do te isha per MIOKOMIN.,por te jesh kryetar do te kesh pak byth te forta!Apo jo Bedrije!!?

 Une nuk e mbroj Rames si njeri se as nuk me intereson, por kete rradhe ka te drejte qe te mbaje kete qendrim. Ai ka te drejte qe te kundershtoje me ndo menyre demokratike kete qeveri te formuar ne baze te mashtrimeve e manipulimeve. 

Keta si ky Moikomi qe merren me ceshtjen e Rames, e lagu apo se lagu ne PS, cojne uje vetem ne mullirin e Saliut. Saliu nuk duhet te lihet ne asnje menyre te qeverise vendin, bashke me hajdutet e tij te zgjedhur sepse demi qe po vazhdon qe ti krijohet Shqiperise eshte aq i madh sa dhe jeta e te gjithe atyre qe jane gjalle akoma nuk do te mjaftoje qe ti riparoje nga ana kohore. Nuk duhet te presim cfare do te ndodhe me zgjedhjet e ardhshme, kur ne e kemi apo ne dore qe te rregullojme gabimet e bera e te mbajturit akoma ne pushtet te qeverise me antishqiptare dhe hajdute qe kemi patur ndonjehere ne histori. 

Fajin per gjendjen ne Shqiperi nuk e ka Rama por Saliu. 

O shqiptare, kur do ti hapni syte dhe te shikoni mire se kush eshte e keqja me e madhe qe kemi? Te mos leme Sali e Fazllic te shkaterroje akoma Shqiperine. Mjfton e shikosh se ne cfare gjendje eshte akoma vendi dhe e merr vesh se me ke ke te besh.

Po pse ca duhet te bejme ne, te mos kerkojme ndryshime se keshtu forcoheshka Saliu??? Saliu forcohet duke patur perballe nje PS qe vetem zvogelohet dhe mbyllet, jo duke patur perballe nje PS me nje vizion te ri.

Duam apo nuk duam ne Saliu fitoi zgjedhjet dhe do qeverise edhe per kater vjet. Eshte e kote te themi sot qe duhet ta pengojme te qeverise. Mundesine e kishte Rama ta pengonte, ne 28 qershor dhe deshtoi.

Ketu po flasim per gjendjen e PS. Gjendjen e Shqiperise e diskutojme dite tjeter. Sado e keqe te jete ajo dhe qeverisja e PD sot eshte e qarte qe Edi Rama nuk eshte me njeriu i duhur per ta ndryshuar ate.

 Mundesite nuk i kishte Rama se ai arriti te fitonte nje numer shume te madh deputetesh, gje qe nuk e kishte me pare, por e kishte populli qe dhe kesaj here u tregua mendjeshkurter dhe i pjese i jep akoma vota Berishes. Sa shpejt harrohet Gerdeci dhe `97-ta? Me absurdja eshte dhenia e vota e vete atyre te Gerdecit per PD-ne nen presionin e madh te patur per shkak te pareve te shtepijave qe kane marre. Ata harruan shpirtrat e njerezve te humbur dhe pane anen materiale. Dhe po keta njerez na kerkojne ceshtje gjyqesore te drejte nen nje qeveri qe ishte po ajo qe i hodhi ne ere. 

Ne nuk kemi problem Ramen kemi problem injorancen e madhe qe eshte ulur kembekryq tek ne. Nese votat respektohen ashtu sic duhet as Rama e as nje tjeter nuk mund te dali kundra votes se popullit. Populli duhet te zgjedhe se kush duhet te drejtoje. Ne duhet te nderrojme qeverite aq here sa na nevojitet deri sa te kemi ate te pershtatshmen dhe jo te shtyjne cdo kater vjet me mundim. 

Ceshtja kryesore e zgjedhjeve ishte largimi me cdo kusht i qeverise Berisha. Te vinte kusht te donte me pas. Ate parrulle kishte dhe LSI-a por e drodhi si me 2005.

Kuptohet, Rama i beri te gjitha po populli injorant nuk e votoi. Tani e morra vesh. Sa gjynah qe jemi. Pse nuk e hoqem nje Sali qe te vinim ne krye nje Sali tjeter akoma me te etur per pushtet????

p.s argumenti i deputeteve ka kohe qe nuk pi uje, mos e perdor me ketu se e njohin njerezit sistemin dhe e dine mire qe ky numer eshte produkt i tij ok. plus, PS ka pas shume me shume si ne 97 edhe ne 2001. Ndersa si perqindje nga 2005 ne 2009 levizin me 1-2%. Shume pak per nje parti qe eshte ne opozite. Kshuqe here tjeter para se te permendesh argumenta numrash lexoji njehere se njerezit te peshku nuk jane budallenj.

 

 

Tani e morra vesh. Sa gjynah qe jemi. Pse nuk e hoqem nje Sali qe te vinim ne krye nje Sali tjeter akoma me te etur per pushtet????

mos boj sikur e more vesh tani mer dreq   smiley     ai prandaj s'fitoi

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

TE HAPEN KUTITE

.....

Eh sikur ta dinit sa ngjisni juve ne keto momente me ata terroristat qe bertasin "Allahu Akbar". smiley Me 'juve' me teper sesa me ju peshqit ramiste e kam me ata deputetet e rinj qe i mblodhi Rama sivjet mbas vetes, perfshi seserat.

Dhe terroristat si juve, jane te bindur ne ulerimat e tyre qe jo vetem shpreja qe del nga goja e tyre eshte e drejte (normal zoti/allahu eshte me i madhi) por gjithashtu jane te bindur se ajo rruge do i qise ne selamet dhe do i sjelle jo vetem prosperitet, po dhe 72 virgjeresha.

Vetem kur perfundojne n'hale e kuptojne ata se ca gjirizi ishin duke ndjekur. Keshtu qe mbani kondragaze me vete te pakten, meqe s'do nderroni rruge. smiley

Eh sikur ta dinit sa ngjisni juve ne keto momente me ata terroristat qe bertasin "Allahu Akbar".  Me 'juve' me teper sesa me ju peshqit ramiste e kam me ata deputetet e rinj qe i mblodhi Rama sivjet mbas vetes, perfshi seserat.

Dhe terroristat si juve, jane te bindur ne ulerimat e tyre qe jo vetem shpreja qe del nga goja e tyre eshte e drejte (normal zoti/allahu eshte me i madhi) por gjithashtu jane te bindur se ajo rruge do i qise ne selamet dhe do i sjelle jo vetem prosperitet, po dhe 72 virgjeresha.

Vetem kur perfundojne n'hale e kuptojne ata se ca gjirizi ishin duke ndjekur. Keshtu qe mbani kondragaze me vete te pakten, meqe s'do nderroni rruge

  

Eh sikur ta dinte Berisha se sa ngjante pas zgjedhjeve te 2001-shit me terroristet qe bertisnin "Allahu akbar". 

Me 'juve' me teper sesa me ju peshqit berishiste, e kam me ata deputetet e rinj qe i mblodhi Berisha ne 2001 mbas vetes.

Dhe terroristat si juve, jane te bindur ne ulerimat e tyre qe jo vetem shpreja qe del nga goja e tyre eshte e drejte (normal zoti/allahu eshte me i madhi) por gjithashtu jane te bindur se ajo rruge do i qise ne selamet dhe do i sjelle jo vetem prosperitet, po dhe 72 virgjeresha.

Vetem kur perfundojne n'hale e kuptojne ata se ca gjirizi ishin duke ndjekur. Keshtu qe mbani kondragaze me vete te pakten, meqe s'do nderroni rruge.

 

 

 

 

 

 

 

O detar, te njeten llogjike perdorin edhe ate nga PD. "Te rrime te bashkuar rreth njeshit e te mos merremi me veten sepse pastaj pushtetin e merr e majta qe.............

Me perpara ishte teoria e zhdukjes se opozites pa Berishen. Besoj se i mban mend argumentet e viteve 2001-2003 se pa Berishe nuk ka opozite, se PS-ja do gllaberonte gjithcka, se Klani i Zemunit ishte tu bo namin. 

Vallaj une si zgjedhes asnjeanes (megjithese synin e kom ca majtas  smiley    ) kom fillu mos me pa asi ndryshim mer.

 

 Problemi ne Shqiperi eshte se te gjithe merren me politike dhe bejne te diturin.

Kush eshte problemi me i madh qe kemi atje, duhet apo nuk duhet te mbetet Rama kryetar i PS-se, apo mbetja dopio gjashte e Saliu ne dore te shqiptareve? Ceshtja e kryetarit te nje partie eshte ceshtje e partise ne fjale dhe jo e te te gjithe te tjereve. Askush nuk po diskuton te mbetet apo jo Saliu kryetar i PD-se. Dhe Saliu i humbi zgjedhjet, duke mos harruar se vendet ne parlament i siguroi vetem ne baze te koalicionit teper te madh qe kishte. Si parti PD-ja ka arritur nivelin me te ulet ne keto 19 vitet e fundit. Kjo ishte dhe nje arsye e madhe per te hequr Saliun, por kujt ia mban ta mendoje dhe jo me ta diskutoje nga anetaret e partise dhe aq me pak nga keta lepiresat pseudoanaliste.

Mbajtja e te gjithe vemendjes tek ceshtja Rama devijon nga trajtimi i problemeve te verteta qe kemi. Europa ne na ka treguar kartonin e kuq dhe ne bejme sikur nuk shikojme. Vendi eshte ne nje gjendje shume te mjeruar nga ana ekonomike dhe na trumpentohet parajsa e ardhur ne Shqiperi. Termeti shkakton deme dhe qeveria ben sikur ndihmon. Njerezit jane pa pune dhe shprese per jeten dhe atyre u mbahet parasysh premtimi i levizjes pa viza(gje qe do akoma shume kohe per tu realizuar). 

Pyes: cilët janë instrumentet juridikë për t’i kontestuar dhe skualifikuar mandatet individualë të maxhorancës?

Asnji! Asnji instrument juridik nuk ka! Kishte, para tre muajsh, kur anetarja e kolegjit zgjedhor dha dorheqje se i kishte hyre nje hadjut nga ballkoni ne Korce,. Mund te kerkohej rekurs ne Gjykate Kushtetuese, si per zevendesimin ne mes te lojes se arbitrit edhe per vendimin skandaloz te Kolegjit i cili interepretoi Kodin kundra cdo norme juridike, po PS-ja ishte duke bo gati kto shkrimet si ky i joti Moikom, nuk e kishte mendjen me bo punen! Tani nuk ka!

Çdo komision parlamentar për hetim nuk ka fuqi ligjore para Kolegjit Zgjedhor që është subjekt kushtetues.

Shume e vertete! Nje arsye me shume per PD-ne, qe ta plotesoje kete kondite te PS-se! Nuk mendon edhe ti keshtu?

Por...por, pafuqia e komisionit hetimor per te ndryshuar kete apo ate gje, nuk i ka penguar te gjitha LEGJISLATURA e meparshme per te ngritur, kete apo ate komision hetimor! Qofte edhe ne kundeshtim te plote me Gj.K! A

po jo?

Pse atehere, qenka absurditet qe te kerkosh nje komision hetimor qe te mund te subpoena dokumente nga, fjala vjen, Ministria e Drejtesise, apo ajo e Brendshme, apo KQZ-ja?

Ky artikulli  e ka ate stampen  "FatosNano@work"  nga koka te kembet!

Mu m'vje cudi se sa e kena pas nenvlefsu Tosin!

Dhe t'menosh qe kujtum se gjysma e delenxhilereve iken ne 2005! Cer naiviteti!

Gu' naj & gu' la!

Vllaji ka do neshje per t'pa sonne!

 

RAMA IK!!!

Sound familiar plako?

What's good for the goose is good for the gander

 

Tocka humi, iku, tani do me u kthy a ku di une c'do me bo. Ene ky te iki tani qe humi e te provoje te kthehet me vone. Por tani duhet te iki

 

Se m'bone vone dreq! smiley

Absolutisht, 100% me ty jom! T'hiki prej penxherje!! Por kjo nuk e ndryshon faktin qe zgjedhjet ishin shume afer si rezultat, qe Qeveria & minions refuzuan ne kundershtim me ligjin te ri-numerojne votat aty ku donin 2 anetare te KQZ-se dhe... qe keta poetet dhe shkrimtaret e PS-se, gati gati sikur jane me te shqetesuar per bythen e Ed Rames, se sa per Berishen qe jua hoqi breket ku me dhune e ku me dhambe! smiley

Me i' llaf keta po bojne propogande qe zgjedhjet te MOS investigohen dhe qe Sala I KA FITU me te drejte te Zotit! smiley Keta, Blushi & Co, mo katolike se papa me i llaf!

Ky "role reversal" m'bezdis i cike mu!

Ika tashi. Me ter' men!

Noten!

Go Liverpool! smiley

Lame i ve me mire pikat mbi 'i'

 

Lojra Luftash

Që humbja e zgjedhjeve nga Partia Socialiste ishte një dramë e madhe, kjo është e vërtetë, por puna tani është të mos bëhemi karagjozë. Plot katër vjet rresht luajtëm luftash me njëri-tjetrin, bëmë zgjedhje partie në bazë e mbi bazë, zgjedhje për asamblenë, për kongresin, zgjedhje për kryetarët e organizatave, të njësive vendore, e plot të tjera. Fletë votimi, komisione, rregulla, kontrolle, të deleguar (unë vetë kam qenë i deleguar në një komunë të Gramshit dhe në Pogradec).

Pasi luajtëm e u stërvitëm katër vjet luftash me njëri-tjetrin, ditën që erdhi beteja e vërtetë, humbëm. Tani që luftën prej vërteti e humbëm, që të mos mbetemi pa punë, fillojmë të luajmë prapë luftash me njëri-tjetrin, duke sajuar prapë zgjedhje brenda partisë. Katër vjet rresht prita që kryetari im të dilte në debat e ta bënte copë Saliun. Pasi e pritëm të dilte e t‘i numëronte dhëmbët Saliut dhe nuk doli, tani del të bëjë debat me Maqon!!!. Prapë luajmë luftash me njëri-tjetrin.

Si të mos mjaftojnë këto, tani do luajmë edhe bojkotash. Ne do bëjmë sikur s‘do hyjmë, ju do bëni sikur s‘na qasni, ata do bëjnë sikur na luten. Vetëm kujdes se mos gërvishtet njeri, megjithëse po luajmë me shpata druri.

Shokë të mi deputetë, që s‘jeni bërë ende deputetë, a doni vërtet t‘i vini kushte Saliut për të hyrë në Parlament? Nëse po, kushte që u hyjnë në punë njerëzve janë kushtet për reformat. Kusht është t‘i thoni Saliut që ne socialistët s‘hyjmë në Parlament nëse nuk ndalen privatizimet familjare të atyre pak copërave që kanë mbetur ende pa u privatizuar në këtë vend. Ne socialistët nuk hyjmë në Parlament, nëse nuk ulemi të zgjidhim njëherë e mirë reformën e pronave. Nëse nuk bëjmë një pakt palësh për ndalimin e shkatërrimit të mjedisit; nëse nuk ndalim ndërtimet pa leje me pakt të përbashkët; nëse nuk ndalim shkatërrimin e tokës bujqësore, se toka s‘është as socialiste e as demokrate, por shqiptare. Ne socialistët nuk hyjmë në Parlament, nëse nuk bëjmë një pakt të përbashkët për të reformuar gjyqësorin që është shndërruar nga vendi ku zgjidhen hallet, në vendin ku fillojnë hallet e njerëzve.

Këto e ca të tjera si këto janë kushte bojkoti prej vërteti që u duhen shqiptarëve dhe jo filmi i kutisë së Fierit apo komisioni i komisionit. Nëse pastaj ju mendoni se çështjen e shkatërrimit të mjedisit do ta zgjidhë Fatmir Mediu; tokën bujqësore do ta shpëtojë Genc Ruli dhe hallin e gjyqësorit do ta zgjidhë Nishani, ndërsa ju do rini prapa derës të bëni kotbojkot me shpata druri, ahere vazhdoni djema, vetëm se do ngjani si atëherë kur, për 45 vjet luajtëm luftash me njëri-tjetrin, duke pritur ditën kur do bënim copë imperializmin në luftën e vërtetë. Mirëpo, desh Zoti, që imperializmi as që na e vërshëlleu, se kush e di si do na kish vajtur halli.

Qeveria

E patë qeverinë e re? Besoj se po, dhe besoj se edhe analizat për përbërjen, tendencat, skenat e prapaskenat e saj, ju kanë ardhur në majë të hundës, ndaj s‘po i bie fare asaj ane. Tjetër gjë dua t‘u them. Midis atyre 15 burrave që kishte mbledhur Saliu përreth, mbi gjysmën syresh, në kohë të ndryshme, ai i kish pasur armiq të betuar e për kokë. Dhe tani, pikërisht ai që kemi 15 vjet që i themi se s‘kthen nga e tija, i gëlltiti të gjitha dhe i bëri ministra. Ndërsa ne, ne socialistët që me këto zgjedhje do bënim bashkimin e madh, e s‘e bëmë dot se u shkoqëm kashtë e koqe.

Për ca prej atyre të 15-ve që u bënë ministra, në këta vjet unë mund të kem shkrojtur kushedi sa artikuj, ku herë i kam sharë e herë i kam denoncuar, herë të tjera i kam kërdisur e s‘u kam lënë llaf pa thënë. Si unë edhe shumë të tjerë shkrojtës, analistë e gazetarë. Dy prej tyre, për shkrimet që u kam bërë më kanë hapur gjyq e me njërin jam akoma në gjyq. Mirëpo, midis atyre të pesëmbëdhjetëve, nuk gjeni asnjë që Saliu ta ketë marrë dje nga rruga e ta ketë bërë sot ministër a deputet. Të gjithë kanë kush 5, kush 10 e kush edhe 18 vjet, që i shërben Partisë së tyre, që i bëjnë hyzmetin punës së vet, që kanë ngjitur një nga një me durim shkallët e karrierës politike, pavarësisht se sa jemi dakord a kundër me ato që kanë bërë e thënë.

Po ne, ne le që bashkimin s‘e bëmë dot, por i mbushëm listat me njerëz që, edhe në qofshin djem e vajza të mira, këtë ua di vetëm mami dhe babi, se tjatër njeri s‘i njihte. Ndonja dy muaj para zgjedhjeve, del në një debat televiziv një vajzë që drejtuesi i emisionit e prezantoi si përfaqësuese të Partisë Socialiste. E shihja për herë të parë. I dërgoj një mesazh dikujt në parti që të më thosh se kush ish kjo, pastaj edhe një tjetër mesazh, dhe një tjetër. Në fund, u dërgova mesazhe dhjetë vetëve dhe askush s‘e njihte dhe ndërkaq më erdhën mesazhe edhe nga nja dhjetë të tjerë që më pyesnin mua se mos e njihja dhe në fund, askush s‘e mori vesh se nga vinte kjo vajza.

Gazeta Shqip

Bedrije, s'e kuptova tamam ate lidhjen e digjitalbit me lulepershtrydhmen, dhe jo s'kam digjitalb. Kur te vish te me sjellesh luleshtrydhet, sille dhe ate.

Oh, dhe pse mendon se Mroklla eshte revoltuar kaq shume, ca do i kishte premtuar Rama po te fitonte? smiley

 

Mroklle, duke supozuar qe te gjitha cka pretendon shoku Rama dhe ti jane te drejta, qe Berisha eshte Drakula dhe qe shkoi i vodhi votat (prandaj s'e kapen kamerat, se eshte Drakula, por dhe Hudini) e duke pranuar dhe qe Berisha i ka ngacmuar seksualisht te gjithe deputetet e PS, se eshte dhe Drakula po dhe pedofil + homoseksual (meqe shumica e tyre jane kalamajt e Rames), duke pranuar te gjitha keto, pertej shprehjes se dufit dhe pikcuditjeve ne fund, a nuk na jep ndonje sugjerim konkret, ca duhet te beje simbas teje e majta dhe Rama ne keto momente? Te vazhdoje bojkotin apo jo dhe deri kur? Te rije Rama ne krye apo te dorehiqet? E sugjerime te tjera. Seriozisht e kam. smiley

Gjithashtu, para se te pergjigjesh, meqe tek tema e raportit te OSBE per zgjedhjet dhe qe simbas teje nota e raportit ishte jokaluese, dmth ngelese, dhe se do prisje reagimet e nderkombetareve per raportin, qe disa reagime te tyre. smiley

Pas raportit të ODIHR-it: SHBA përshëndesin përmirësimin e zgjedhjeve në Shqipëri

Zeri i Amerikes

 

BE: Zgjedhjet i hapin rrugë integrimit

BBC shqip

 

BE, Galak: Zgjedhjet, me mire se te kaluarat

Ne nje interviste per Top Channel, zedhenesja e shefit te Politikes se Jashtme te Bashkimit Europian Havier Solana, Kristina Galak deklaroi se zgjedhjet ishin me te mira se ne te kaluaren dhe shenuan permiresime.

“Nese zgjedhjet jane vleresuar nga vezhguesit nderkombetare, te zgjedhurit si ne pozite dhe ne opozite duhet t’i pranojne. Bojkoti nuk eshte rruga me e mire. Ata duhet te punojne me konstruktivitet per popullin e tyre”, ka shtuar Galak.

Top Channel

Ty Xhib do filloj t'pergjigjem kur ta ulesh i' cike ate dozen e sarkazmes dhe kur ta nderrosh i' cike ate debonair qe perdor kur flet me shoket e tuj!

Deri ate dite, kam frike se do duhet t'ja "rub"-esh kto deklaratat copy/paste noi tjetri!

Me t'mira!

Mire mer pergjigju ndonje tjetri, s'po e qujm se ishte pergjigja ndaj meje. smiley

Problemi eshte qe vertet jeni bere si te dehur, duani vetem sherr dhe gjak, po nuk ofroni ndonje zgjidhje racionale qe eshte ne te miren tuaj te perbashket (te se majteve e kam fjalen) e mire e cila eshte ne te miren te gjitheve, pasi nje opozite e dobet do te thote demokraci e dobet.

Ja pra pa sarkazem fare, megjithese nuk na eshte perplas sensi i humorit ne tema jo politke, se dhe ti ke goxha sarkazem, si cdo shqiptar. Me te mira dhe nga une. N'qaf pac Bedrijen pra po s'vure mend. smiley

karta vjetore e abonimit ne digitalb , qe permnban dhe kanalet erotike ka si logo ca luleshtrydhe smiley

rekomandohet si dhurate per ato qe kane fantazi, ose jane beqare smiley

ore mrrokell,

ti hapin e ti lujne fene po te jene te zotet. une jam dakort, le te pengohet integrimi dhe gjithe te mirat qe vijne nga moskontestimi i zgjedhjeve.

nqs eshte bo dallaver, ta qisin ne shesh!

nqs ka njeri b.. me e bo ket, shqiptaret kane fitu me shume sesa me integrimet e leshit qe kujtojne se do ti realizojne dhe i dhjesin nje m..  levizjes se lire per ne evrope,sepse kane fitu lirine dhe respektin e vetes se tyre si njerez ne radhe te pare.

por kjo historia e kutive me ngjan si me ate te dosjeve : ti hapim, mos ti hapim, do ti hapim, sdo ti hapim. dhe ne fund u perdoren vetem per loje politike, shantazh dhe terheqje vemendjeje. Ti hapnin ore dosjet, ti luanin fene po te ishin te zotet.

E kshu, gropat qe majne ere, asnjona pale sdo ti hapi, se nuk ka leverdi, se dun me e majt ene 100 vjet te tjera pushtetin me rrena dhe palacalleqe.

Ska asnje shenje vendosmerie apo vullneti per ta nxjerre te verteten nga ana e PS-se. Prandaj, pse ti veme faj moikomit, kur duket ashiqare, qe ceshtja e kutive eshte me teper zhurme. Sepse, gjer me tash, kane kerkuar te drejten qe u jep ligji qe me dy vota te hapen kutite. Por, skane dhene asnje argument pse duhet te hapen kutite, asnje linje dyshimi se ku ka qene problemi, vetem llafe bla bla.

Edhe ai qe une e kam qejf, avukat ngjela, masi boni argumentimin ligjor, per bukuri kur e pyeten "a mendon se eshte vjedh nai vote tashti apo si ?", per argument dha vetem kaq : "Po ja, se mua me thone njerzit e partise time, qe nuk kane gjet votat e familjes se vet ". Po pse e mrrokell  argument osht ky ?  Se dal une ene i them avukatit, qe si kena ne faj se mund ti kete zgjedh trapa ato te partise se vet, sa nuk i ka votu as shpija e vet. Se kane ndodh raste te tilla jo per gje. Noshta PS-ja sna e ka per detyre te na i thote paraprakisht pse , si e qysh, jane vjedh, por do behej me bindese nqs do ta thoshte dhe do kishte me shume mbeshtetje per ti hapur ato te shkreta kuti.

ti hapin ore ti hapin, ti lujne fene po te them. me mire te hapin kutite sesa ti vejne sterkembeshin qeverise me lloj lloj marifetesh te demshme per popullin dhe mireqenien e tij.

 

hehehe. nga fotografia kujtova se ishte Murinjo, thashe u nxi muhabeti keq, paskan marre trajner me emer smiley

Mos! Kjo supozohej te ishte fotoja e Rames mer, e Obames shqiptar. smiley

E mi Bedrije sa e mencur JE!!!!.....le te themi qe Moikomi e ka bere te veten, dhe ju ka arshivuar shkrimi, tek dosja e keshillave te njerezishme dhe dashamirese.... Kaq them se mjafton per keshilluesin e vlere por NJE DREJTIMSH z. Moikom. Eshte privilegj ta kesh prane dhe te te jape keshilla !!!!!

Por ja qe qenka dhe dicka mbi ndijesite , mbi emocionet dhe analizat teorike ( me te thena te filanit) . Qenka edhe xha SALIU !!!! Qenka ne krye KREU i HAJDUTEVE qe nuk njeh as LIGJ , as NORMA as MORAL as INSTITUCIONE . Ai eshte produkt i politikes se vjeter "O me mua o kunder mua" ...dhe kjo e ben te zbuloje e aplikoje te gjitha format e banditizmit politik per te qene ne krye te HAJDUTEVE me PUSHTET . A qene e jane me pak lukuni e NANOS ? JO ! Jane e njejta skote !

Pra ne QENDER te thenieve e keshillave te tua  i nderuari MOJKOM eshte ( le ta themi pa fjale te mufatme) loja KOK a PIL .

Koke = te ndjekesh rrugen institucionale ne te gjithe gamen qe kshilloni JU z. Mojkom , kush siguron se kjo skote mashtruesish qe ulerin  nga viti ne vit  " zgjedhje te ndershme "  nuk  perserit te njejten gje  me te njejten shkalle HIPOKRIZIE ???? Pra Zgjedhje te Lira e Demokratike me baze VJEDHJEN e VOTAVE!!!!!!

Kjo eshte e verteta e cfaqur ne menyren me te eger ne vjedhjet e masakrat e deputeteve vitit 1996 , per te cilat KRYE HAJDUTIT (sot K/Minister) Ju kundervu e gjithe bota Demokratike me siglen "Regjimi Berishes" . Eshte nje nga Utopite dhe trashegimite me te rrezikeshme , te besosh se ky organizon dhe zhvillon zgjedhje te ndershme .

Pil = te ndjekesh rrugen instuticionale me te drejten KUSHTETUESE qe te siguron nje sistem Demokratik. Lufte deri ne fund Hajduteve te procesit Zgjedhor , te mbeshtetur Fuqimisht nga shqiptaret e merzitur deri ne imponim edhe Botes se Qyteteruar me moton ...MJAFT ! - deri ne mesimin e dyte te MADH te Historise se Votes Shqiptare pas 96...Kjo skote e fryme HAJDUTESH duhet SHPORRURR dhe DENUAR edhe Ligjerisht !

Ne fund te fundit c'kuptim ka nje pushtet Ilegjitim REAL , ne raport me nje Legjitim ne Letra ? Mos valle do ule pakenaqesite dhe do zhvilloje vendin ?

Ne te dy raportet e Koke - Pil Ju i nderuari Mojkom jeni per Koken por ne brendesi te prurjes tuaj ne cdo rresht Rekomandoni PILIN ...gjoja Institucional si OPOZITE , por si kornize e lustruar per Fitorjet e Megahajduteve.

Thjesht pa e komplikuar , pa e fryre e cfryre me Edi e Bilusher , Maqo etj opozita ka vetem nje rruge sot per sot ne sherbimin me madhor qe mund ti beje se ARDHMES:

Le te sakrifikoje deri ne mbrritjen e zbardhjes se plote te procesit te votimit qe gjendet ne KUTITE e VOTIMIT . Nqs nuk e arrin kete EDI te LARGOHET sa me shpejt !!!!! Gjithsesi kushdo qe te vije ka vetem nje dhe nje OBJEKTIV . Te zbardhe procesin e VOTIMIT . Ndryshe PS shndrohet ne nje Parti KUKULL me Dado Mixhen !

Saliu me te gjithe sahanlepiresit le te rrije ne Pushtet e maje ka...lit por Populli duhet te njohe e te dije ku ka vajtur VOTA e tij !!!! REALISHT ! Dhe me pas me gjithe organizatoret e bashkepunetoret e vjedhjes le ti lene nje cope vend ne MUZEUN KOMBETAR si specie e rralle Mitomane ose Kleptokrati me tipik Shqiptar te tranzicionit demoktratik smiley

 po mir me shume se une do rrosh ti?

 

smiley

i lau duret ne moikomi

Qe Rama duhet te lere postin e kryetarit te PS , kete e di dhe vete Rama me mbeshtetesit e tij . Por ai punoi shume keto 4 vjet per te larguar nga kryesia e PS kundershtaret potenciale per nje dite si kjo . Pjesa dermuese e antareve te kryesise kane interesa jo te vogla me pushtetin e tij si kryetar bashkie , shto ketu dhe tipin e tij karierist , ai s'ka per tu larguar ......

 

Ky Mojkomi, eshte i 'majte i majte' (shprehje e Tosit kjo, qe sipas F.Lubonjes, nenkupton anetaresine e ndershme), apo i majte?

Filozofja e madhe e politikës, Hana Arend, ka thënë: “Jo politikanizimi i juridikes, por juridiciteti i politikës”, një formulë emblematike, e patjetërsueshme në demokraci. Shkenca e politikës duhet mësuar. Vonesa jonë është gati groteske. Nuk ka politikë të vjetër ose të re. Ka ose politikë të vërtetë institucionale, ose politikë diletante provinciale.

 Pyes veten sa politikane e kane lexuar Hana Arend?

Se dyti mungesa e tradites  dhe mbi te gjitha veshtiresia per te instaluar kete standart  dmth juridicitetin e politikes.Mua  me duket se eshte bere si ajo makina ku ti futesh si idealist dhe transformohesh ne autokrat. E gjitha kjo e favorizuar nga ambienti rrethues tipi korrupsioni legjitim  brenda  favoreve qe jep vete  postii Kryetarit te Bashkise, dhe kuptohet psikologu bindes me emrin Ruci...

e treta  mos harrojme pikerisht lojen e xhungles brenda partive 'rezultati qe justifikon mjetet '  me duket fraza me e pershtatshme per te pershkruar ate qe po ndodh ne PS kuptohet ne nivelin personal te Kryetarit te saj. Por qe me duket si fraze qe i shkon pershtat gjithe klases politike shqiptare.. 

Per ta mbyllur ne adhurojme perendimin por ecim vertet drejt lindjes ..

Sa here jane kontestuar zgjedhjet ne keto 18 vitet e fundit, jane vene ne dyshim menyra e te votuarit, dita e votimit, Kodi (Dushku...) etj etj.

Kesaj rradhe problemi eshte i thjeshte: vihet ne dyshim numerimi i disa kutive. Gjeja me e thjeshte qe mund te behet eshte rihapja e tyre. 

Te kish patur kete problem Berisha ne 1997-ën apo 2001-shin, do kish shkuar vetë t'i hapte ! smiley

TE HAPEN KUTITE

Problemi i PS-s eshte si ajo e te semurit imagjinar.

PS-ja nuk eshte e semure, PS-ja eshte plot shendet, por ben si e semure !

Kjo eshte arsyeja qe eshte veshtire te gjindet ilaçi.

Te lexosh Lamen, duket sikur socialistet vdesin per buke goje, nuk kane prona, jane te ndershem, ju pelqen puna, nuk vjedhin,nuk ndertojne, nuk japin leje ndertimi, nuk jane te pasur,  nuk mashtrojne, nuk i bejne keq njeriu.

Keto qe thote Lame jane per ato te huaj qe nuk njohin Shqiperin, ndersa per ne Shqiptaret eshte nje artikull hipokrit, nga rreshti i pare deri tek i fundit.

Moikomi ben detyren e vet, mbron partin meme.

M. Zeqo thote qarte qe per momentin e majta (=PS) nuk mund te kete ringjallje me Ramen ne krye jo ky i fundit 'nuk ben pergjithmone' por se vija e tij politike eshte perqendruar ne gjetjen e hapesirave sa ligjore aq dhe klanore per te mbajtur veten ne pushtet; kjo per arsye se Rama eshte mjaft i ndergjegjshem se nese humbet lidershipin tani veshtire se do kete rast tjeter per te kryesuar PS-ne apo bere kryeminister. Sa per Lamen personalisht mendoj qe nuk analiza e tij eshte e ceket dhe teper partiake, por asesi nuk mund te pritej ndryshe.

Me vjen keq per deputetet e rinj te PS-se qe nuk kane asnje shans tjeter pervecse te ndjekin liderin verberisht...

obobooboboo. po edhe kur kta fosilet rrine gazetave? ska njerez me interesante shqiperia? pastaj, akoma skan vdek kte moikom zeqo, ylli bufi, leka meksi a servet pllumi? po kane 50 vjet ne pushtet keta! jan te vetmit me keq se sala!

 

se lexoj tekstin. ca mund te jete?

Ligji per Ndryshimet ne Kodin Zgjedhor (qe, sikunder e tha vete Ilir Meta dje ne Parlament, perben THELBIN e marreveshjes Berisha-Meta !) nuk mund te votohet pa 3/5 e parlamentit, pra pa konsensusin e PS.

Kjo qeveri e ka jeten 2 vjet.  Et encore... (thote frëngu). 

Stalker,

ne keto caste dy jane zgjidhjet :

O zgjidhje radikale e qe perkthehet ne protesta o zgjidhje e moderuar e qe perkthehet futje ne parlament dhe vazhdo aty me cer te te vije per doresh.

Pjesa e pare as qe mund te mendohet se kjo PS nuk ka kellqe dhe arsye per te bere te tilla gjera. Vetem nese ja lene kete pune atij tipit te G99.

Nuk behen protesta per mustaqe te Celos, kur te gjitha pretendimet qe ka opozita riparohen vetem me ligj.

Forma e dyte eshte me e pranuara dhe me e mirepritura per shume arsye por mbi te gjitha lidhet me perdorimin e instrumentit ligjor si mjet gje qe ka munguar ose me mire nuk ka qene asnjehere e instaluar ne Shqiperi ne gjithe historine e saj.

Opozita te futet ne parlamet dhe te kaloje me urgjence ligjin per gjykaten administrative se i duhet biznesit e nja dy tre gjera te tjera se keto ( mospasja e tyre ) corrodisin ata qe derdhin para e mund neper biznese.

Rama nuk mund te jete pjesa radikale e PS-se , te pakten keshtu eshte shfaqur deri me 27 Qershor te ketij viti. Po as dhe me llogjiken e atij qe i rrifnin te vellain me dru dhe nuk nderhynte duke thene qe prisni dhe pak se nuk jam nxehur tamam.

Te qepe gojen, te beje debat me te vetet brenda partise, te mos dale cdo dite ne TV per hall te kryetarit se nga nje bela tani na u bene dy.

Deputetet duhen ne parlament pa nje pa dy.

Nese do jete i zoti qe votat e veta do i mbaje bashke dhe do ta gjeje nje here te vetme zbuluar qeveriun pa 71 vota le te kerkoje mocion, te gjeje emrin e ri per kryeminister dhe te shkoje perpara. Po kjo veshtire se i vjen ndonjehre ne shteg ndaj o protesta o te qepe gojen se nuk mund te shtyhen qofte dhe dy vjetet qe thu ti duke pare ne gjysmen e ekranit qeveriun qe thote do zhdukim varferine kete mandat e do hapim 160 000 vende pune per kater vjet e kete robin tjeter qe thote  na u zhvirgjerua demokracia kur asnje votues i vetem, po asnje i vetem per fare nuk e di se cer eshte ajo.

Besoj se me kete diskutim duhet te mbyllet kjo teme.

Nuk ke ca ti shtosh tjeter.

Ketu flitet per vdekjen e PS-se, keta edvinistet i cajne hallin qeverise! Qeverise i shkon puna fjolle por problemi eshte se klinikisht PS-ja dhe kupto, opozita ka vdekur.

PS-ja humbi zgjedhjet, te cilat u vleresuan pozitivisht nga nderkombetaret, pra alibia e manipulimeve ka rene, dhe ne kete rast nje parti me lidership te pergjegjshem do te analizonte ate cka shkoi gabim ne zgjedhje dhe pse populli refuzoi alternativen e tyre. Ne fakt alternative nuk kishin, por po themi keshtu per lehtesi.

PS-ja (kupto: Rama) po e cojne drejt vdekjes se plote kete parti, duke refuzuar pranimin e rezultatit, qe eshte a-ja ne demokraci dhe percarjen dhe rrjedhjet e pashmangshme. Nderkohe qe rolin opozitar nuk mund ta luaje nje organizim politik qe ka vdekur apo eshte ne koma. Bojkoti apo protestat jane pese me hic kur behen nga humbesit e certifikuar nga nderkombetaret dhe te cilet nuk kane as perkrahjen e anetareve te partise se tyre, pasi keta anetare jane ne konfuzion dhe te dyzuar ne qendrime.

Moikomi po flet per nje ringjallje te PS, po keshillon nje zgjidhje dhe nje rruge si mund te behet kjo. E para e ketij plani apo procesi qe ringjall dhe emancipon PS-ne eshte largimi i humbesit Rama nga kreu i PS, sic e parashikon dhe statuti i PS i propozuar nga vete Rama. Pastaj mund te filloje e gjithe analiza dhe ristrukturimi i PS, ne lidership dhe ne ide a programe duke ja pershtatur keto kohes dhe kushteve te Shqiperise.

O edviniste, po lereni ta shporrin Ramen nga kreu i PS, cfare e keni kete ngjitje dhe mos shqitje, deri kur vdekja te ju ndaje apo te largohet me deshire udheheqesi.

Rama eshte humbes i zgjedhjeve. Pra ka deshtuar ne detyren e tij qe ju ja ngarkuat 4 vite me pare. Pse e kerkoni perseri ne krye? Se kendon lakuriq? Edhe nje fshesaxhi qe nuk arrin te beje punen e tij zevendesohet, po lideri i nje partie politike kryesore qe premtoi pushtetin?

Deputetet duhen ne parlament pa nje pa dy.

Nese do jete i zoti qe votat e veta do i mbaje bashke dhe do ta gjeje nje here te vetme zbuluar qeveriun pa 71 vota le te kerkoje mocion, te gjeje emrin e ri per kryeminister dhe te shkoje perpara. Po kjo veshtire se i vjen ndonjehre ne shteg ndaj o protesta o te qepe gojen se nuk mund te shtyhen qofte dhe dy vjetet qe thu ti duke pare ne gjysmen e ekranit qeveriun qe thote do zhdukim varferine kete mandat e do hapim 160 000 vende pune per kater vjet e kete robin tjeter qe thote  na u zhvirgjerua demokracia kur asnje votues i vetem, po asnje i vetem per fare nuk e di se cer eshte ajo.

 

Koth,

Qe 65 deputetet e opozites, nje dite do te shkojne ne parlament (ti e di fort mire qe asambleja vendosi kete gje qe para nje muaji, dhe pastaj kongresi vendosi te kunderten), kjo dihet. Mbetet te dihet kur, por kjo sigurisht qe varet nga ecuria e ngjarjeve : Perderisa politika eshte "pazar", eshte ne llogjiken e gjerave qe opozita ta mbaje pazarin shume te larte ! Ngritja e nje komisioni parlamentar hetimor zgjedhor, eshte minimumi politik i pazarit. Nga ana tjeter, pra nga qeveria, ke nje halé me reforma qe as qe mund te te mendohet te fillohen pa prezencen e opozites ne Parlament (qe nga liberalizimi vizave, tek reforma zgjedhore apo juridike etj etj etj). Topin e ka Rama (per mire a per keq !).

Une parashikoj kesaj rradhe kalim deputetesh te djathte majtas (ai çami i PDI-se eshte shume shok me çamin e PS-se ! smiley ), dhe prite kur te kaloje "ylberin"; atij durrsakut, lefter lefterit te LSI-se, shoku Meta i ruhet siç i ruhet djallit... Keshtu qe nuk me duket hiç e pamundur qe Rama nje dite ta ta gjeje zbuluar qeveriun, pa 71 vota. Kur ?

Te gjitha keto duan kohe... Por ne duam ti bejme ngjarjet te ndodhin para se ato te ndodhin... (eh, keshtu e kane kohrat kibernetike...&nbspsmiley. Dhe nga kjo ngutje, ngutemi e shkruajme "deputetet duhen ne parlament pa nje pa dy"... smiley

Stalker!

Ne kushtetut nuk e gjen.

Po mendoj se eshte e veshtire qe Rama te gjej 71.

140 deputet qe kemi te gjithe kane shanset jo te barabarta te gjejne 71 nje dite, Rama kurre.

Bjeri vize Rames, duhen 4 vjet qe ti jepet shansi per kryemin.

Rama me duket se  e din kete, kjo eshte edhe  arsyeja qe rrin urte.

 Pavarsisht nga komentet ketu, fjala e Moikom Zeqos, mua mu duk mendim i pjekur per te mos thene briland. Do ta kundershtoja ate pakez vetem kur thote; 

 

"....Çdo komision parlamentar për hetim nuk ka fuqi ligjore para Kolegjit Zgjedhor që është subjekt kushtetues..." 

 

Ne fakt, ne Shqiperi punet behen ne menyre kulisash, kafeneve, dhe jo ne dhomat ligjore. Dhe duke qene keshtu, komisionet parlamentare , nuk e kane ate vlersimin dhe bonusin qe iu takon. Nderkoh qe krejt e kunderta eshte ne vendet e zhvilluara, ku komisionet parlamentare kane vlersimin e duhur nga ana ligjore dhe kontrrollojne çdo organ nepermjet organeve ligjore shteterore. 

Komision hetimor parlamentar mund te ngrihet dhe te hetoje aspekte te vecanta te zgjedhjeve me te cilat nuk eshte marre gjykata, por kjo behet nese deputetet e opozites zene vendet e tyre dhe ndjekin procedurat qe kerkon ngritja e nje komisioni te tille.

Bojkoti i Rames duket qe s'ka te beje me kete, sesa me ashpersimin e gjuhes me qellim mbytjen e zerave kritike kunder tij, pasi ne nje situate te acaruar, Rama shpreson qe socialistet nuk do te merren me pergjegjesite e tij ne humbjen e zgjedhjeve.

Puna e zgjedhjeve eshte e mbyllur, pasi edhe arbitri nderkombetar, qe nuk mban anen e qeverise, i vleresoi pozitivisht keto zgjedhje.

Zgjedhjet kane qene me te mirat te mbajtura ne Shqiperi, pa manipulime dhe deformim rezultati, atehere cfare kerkon Rama?

Nje komision hetimor parlamentar nuk mund te permbyese apo ne veprimtarine e tij te kundershtoje vendimet e gjykatave, pasi keshtu i veme shkelmin shtetit ligjor dhe institucioneve kushtetuese.

Nese behet kjo, parlamentit kur t'i teket mund te ngreje nje komision qe te kundershtoje vendimet e gjykatave. P.SH. shpallet fajtor nje minister per korrupsion nga gjykata, parlamenti ngre nje komision per ta hetuar kete ceshtje pasi gjykata nuk e ka gjykuar mire. A ben kjo?

Pse flisni cudira o njerez?

pa ... deformim rezultati

kush e tha kete?

The Speaker; "....Nje komision hetimor parlamentar nuk mund te permbyese apo ne veprimtarine e tij te kundershtoje vendimet e gjykatave, pasi keshtu i veme shkelmin shtetit ligjor dhe institucioneve kushtetuese..."

 

Komisioni parlamentar nuk permbys dhe as kundershton vendimin e gjykatave, veç kontrrollon dhe mbledh informacion per çeshtje te rendesishme, qe prekin rende interesat e vendit apo te demokracise.  

 

 

"....Nese behet kjo, parlamentit kur t'i teket mund te ngreje nje komision qe te kundershtoje vendimet e gjykatave. P.SH. shpallet fajtor nje minister per korrupsion nga gjykata, parlamenti ngre nje komision per ta hetuar kete ceshtje pasi gjykata nuk e ka gjykuar mire. A ben kjo?..." 

 

Komisionet ekzistojne. Komisioni (per çeshtjen ne fjale ka te drejte te ngreje nje grup pune apo te vere organe te specializuara per shqyrtimin e çeshtjes). Me mbrapa nese ka shkelje, komisioni ia percjell qeverise per te marre masa. Te mos harrojme se ne çdo komision parlamentar -tani- ka pjestar jo vetem te pozites dhe opozites por dhe te ndonje partie tjeter, gje qe do te thote se demokracia dhe ligjshmeria do te ruhen me mire se vitet qe lam pas. Te shpresojme te pakten.

Me thone qe ne Vlore sot ka pasur perplasje shume te forta, por sic e ka bere zakon Rama keto kohe dyert kane qene te mbyllura per mediat.

Per ata qe jetojne ne Shqiperi, a ka siguruar ndonjeri ndonje pamje filmike te debateve te brendshme. Gjuha e perdorur nga Rama paska qene shume e rende, duke kercenuar jo pak edhe pjesemarresit e takimit.

Ky me te vertete po shkaterron partine. Duket sikur misioni i vet i vertete qenka te shkaterroje PS e jo te mundi Berishen. Keshtu mesa duket ploteson deshiren e tij te vjeter te shprehur ne librin e tij te famshmem por tashme te zhdukur, "Refleksione".

Me thone qe ne Vlore sot ka pasur perplasje shume te forta, por sic e ka bere zakon Rama keto kohe dyert kane qene te mbyllura per mediat.......a ka siguruar ndonjeri ndonje pamje filmike te debateve te brendshme?

Ta ka degjuar veshi,po, po s`ta pa siri nuk duhet ta besosh veshin,ke te drejte!!

Gjuha e perdorur nga Rama paska qene shume e rende, duke kercenuar jo pak edhe pjesemarresit e takimit.

Po kjo c`eshte? Ta pa siri kete apo e ke edhe kete me te degjuar!!  smiley

Me te degjuar i kam te dyja, po jane burime te besueshme.

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).