Duket drita në Kalimash

Kanë mbetur edhe 50 metra gërmime që të shpërthehen shkëmbinjtë në tubin e parë të tunelit 5.5-kilometrash, në segmentin më të vështirë të autostradës Durrës-Morin. Drita në këtë tub do të duket pas një jave, ndërsa punëkryesi, konzorciumi amerikano-turk “Bechtel & Enka “, do ta mbajë premtimin, së paku një korsi e rrugës, së bashku me një krah të tunelit do të jenë gati për shfrytëzim më 27 qershor.

Ashtu ka premtuar edhe kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha.

Kompania ekzekutuese, ditën e zgjedhjeve në Shqipëri, nuk e ka parë si datë për përfundimin e punimeve në tunel. 

“Çdo punë e jonë është bërë në bazë të projekteve dhe afateve. Nuk është dita e zgjedhjeve arsye pse duhet nisë qarkullimi në segmentin më të rëndë të autostradës”, thotë menaxheri i ndërtimeve në tunel, Mehmet Sali Alkan. E tërë makineria shpuese dhe 468 punëtorë janë angazhuar që sa më shpejt të shihet drita në fund të tunelit. Afro 3000 punëtorë të tjerë po kryejnë lidhjet e fundit në 24 urat që tashmë janë montuar dhe mbi to mund të kalohet, nga 29 sa janë gjithsej nga Fushë-Dukagjini deri në Rrëshen.

Fronti më i madh i punëve mbetet në segmentin nga Kukësi deri në Kolsh, përkatësisht aty ku mbaron punishtja e konzorciumit amerikano-turk.

Në këtë ceremoni të përurimit të njërit krah të autostradës, kosovarët do të kalojnë 25 kilometra rrugë nga Morini deri në Kukës, në rrugën me katër korsi. Mirëpo, për të arritur në Fushë – Dukagjin, që nga Kukësi do të kalojnë për rrugën e vjetër dhe shumë më të shkatërruar se vjet për shkak të qarkullimit të madh të makinerive të rënda. Edhe këtu punohet me ritëm të shpejtuar, por shumë metra vepra arti mbeten larg për të përfunduar.

Kjo pjesë kërkon edhe një vit kohë për t’u përfunduar. Duhen zgjeruar urat, pasi ato aktualisht kanë vetëm dy korsi dhe duhet gërryer shpatet për t’ia përshtatur autostradës terrenin. Vonesat në këtë segment rrugor janë bërë për shkak të problemeve me shpronësim.

Megjithatë, autostrada do të hapet në qershor.

Këtë nuk e kishte pritur as Ismet Kola, shoqëruesi i ekipit tonë, kur në vitin 2006 makineritë e konzorciumit “Bechtel-Enka” kishin filluar punimet për ndërtimin e 61 kilometrave rrugë, pjesës më të rëndë, sa kishte kontraktuar, nga 170 sa ka gjithsej autostrada.

“S’e kam besuar se kaq shpejt do të përfundojë”, thoshte ai.

Rruga që shkon deri në vendin ku shpohet shkëmbi, është e mbyllur për kalimtarë të rastit, për shkaqe të sigurisë, siç thonë zyrtarët e kompanisë. Ajo ende është punishte.

Aty punohet pa pushim, me tri ndërrime, dhe tashmë është përfunduar edhe ura më e lartë e autostradës mbi shtyllat 88-metërshe.

Nga ritmi i punës, kupton se punëtorët e kanë marrë më nxitim përfundimin e punimeve, sidomos në tunel. Në fakt, aty janë dy tunele, secili i gjatë 5,5 kilometra, i lartë dhjetë metra dhe tetë metra i gjerë. Njëri është për shkuarje, e tjetri për ardhje. Në çdo 400 metra, ata bashkohen në mes vete me korridore për kalimin e automjeteve dhe këmbësorëve. Por, vetëm në raste emergjente, pasi që në situata të tjera do të jenë të mbyllur.

Tubi i parë i tunelit, siç tregon menaxheri Alkan, është gati.

“Kanë mbetur edhe 50 metra shkëmb për t’u gërryer. Javën që vjen do të përfundojë shpimi”, thotë Alkan.

Ky tub do të përdoret për vajtje - ardhje derisa të përfundojnë punimet në tubin tjetër.

“Në tunelin e dytë kemi edhe 400 metra shkëmb. Shpimi do të zgjasë deri në fund të qershorit”, shpjegon menaxheri.

Sipas planit, ishte paraparë që në shtator të dy korsitë e këtij tuneli të jenë gati paralelisht, por ai thotë se në njërin krah punët kanë ecur më shpejt për shkak të natyrës së shkëmbinjve.

Në Qafën e Kumbullës, siç quhet vendi ku po shpohet, shkëmbinjtë janë të butë, që inxhinierët i klasifikojnë si të kategorisë së katërt dhe të pestë, të cilët nuk lejojnë të ecet më shpejt se 4 metra në ditë.

Procesi i punës në këtë vend, realizohet kryesisht me makineri të rëndë. Ato për shpim, të cilat bëjnë gati vrimat ku vendoset masa shpërthyese, pastaj vijnë të tjerat për pastrimin e shkëmbinjve të thyer. Menjëherë vendosen harqet masive prej metali, të cilat sigurojnë nga shembja e rastësishme e gurit dhe fillon puna me beton që forcon muret.

“Çdo gërmim ndryshon, për shkak të llojit të shkëmbit”, pohon Alkan.

Megjithatë, ai është përgatitur që në datën e caktuar të dorëzojë projektin. Madje, para 27 qershorit.

Ekipi i gazetës ishte 1.500 metra në brendi të tunelit. Këtu kanë nisur të bëhen instalimet. Po vendosen ventilatorë të fuqishëm, sinjalizimi i domosdoshëm, telefona dhe parkingje nëpër tunelet që lidhin krahun verior me atë jugor. Së shpejti në njërin tub hiqen llumi, bëhet pastrimi i trasesë dhe fillon vendosja e asfaltit. Po ashtu, është instaluar linja elektrike nga Kalimashi, e cila premton furnizim me energji 24 orë në ditë. Për emergjencë, këtu do të jenë edhe gjeneratorët e fuqishëm.

Për çdo ditë marrin dhe analizojnë mostrat e gurit, zhavorrit dhe të asfaltit. Analizat bëhen në kampin e punës dhe për çdo metër përparim kërkohet miratimi teknik nga inxhinierët. Kjo vërehej edhe brenda tunelit. Pothuajse në çdo cep ishte nënshkruar nga inxhinierët përkatës, si ata të shpimit, izolimit e betonimit. Me këtë nënshkrim ata garantojnë për cilësi dhe siguri.

Shefja e Departamentit të Marrëdhënieve me Publikun, në konzoriumin “Bechtel-Enka”, Ela Ruçi, shpjegon se për mbikëqyrjen e punimeve është angazhuar një kompani nga Kroacia.

“Edhe pranimi teknik bëhet hap pas hapi. Çdo metër e punës së kryer menjëherë kontrollohet nga ekipi mbikëqyrës”, thotë Ruçi.

E tërë autostrada po ndërtohet në mënyrën “avanco dhe analizo”, për t’i shmangur defektet në projekt. Ruçi thotë se nuk ka vend për gabime, të gjithë hapat kalkulohen me kohë. Ky precizitet do të zbatohet deri në ditën e fundit. Pasi të jetë shtruar asfalti, të jenë vënë sinjalizimet dhe pasi të jetë prerë shiriti, jo në qershor të këtij viti, por ai përfundimtar, diku në vitin 2011. Atëherë llogaritet se autostrada do të jetë e kryer, sipas të gjithë parametrave të projektuar.

Faktet

Durrës -_Morin : 170 km.
Autostradë e re : 120 km.
Shpejtësia e lëvizjes - 80 – 100 km/h
Aksi Rrëshen-Kalimash: Rruga e ndarë në 3 segmente: Rrëshen - Reps 19.5 km; Reps - Thirrë 26.5 km; Thirrë - Kalimash 14.85 km.
Rruga me 4 korsi.
Dy tunele (vajtje- ardhje) nga 5.5 km.
29 ura, 24 prej të cilave kanë përfunduar.
Gjatësia totale e urave - 4,5 km.

141 Komente

Ibrahimi dhe Zekirja japin sihariqin ne ket prag fushate te nxehte per vrimen e zeze ku po varrosen mbi 1 miliarde euro. Gjithe kosova eshte me heroin tone kombetar Salih Birisha qe nderton rruge pa cmim, si dikur Enveri. Sa spitale mund te ishin ngritur ???!!! Por ama te ardhurat nga rruga do jene te pallogaritshme, pasi gjithe kosova do derdhet ne brigjet e adriatikut i cili do shnderrohet ne nje hale supergjigande pa asnjelloj infrastrukture. O sa mir me qen shqiptar.

Kush di te thote, po Prishtine-Morine a po ndertohet po ashtu autostrade, ne se "jo", a eshte prioritet i Qeverise Kosovare (?), ndryshe autostrada Durres-Morin do te mbetej vetem nje segment, dhe shpenzimet e ketij segmenti do te vazhdonin te rriteshin e te rriteshin...

Shkelqyeshem! Do ta bej me shume kenaqesi kete rruge sa here te shkoj ne Prishtine. Me ka dale shpirti disa here andej nga Puka...

Rruga eshte fryti i djerses se te gjithe taksapaguesve shqiptare. Edhe pse shume e shtrenjte, e ka hallall, dhe meritonte te mos vidhej... Shpresoj te mos i vene nje emer te shemtuar megalloman.

Shqiptare, ta gezojme rrugen!!! Kemi te gjithe pjesen tone ne realizimin e saj. Biles duhet te punojme me fort ne vitet e ardhshme te shlyejme borxhet.

Ç'fare me duhet rruga,

une jetoj ne Tirane.

Shpresoj te mos i vene nje emer te shemtuar megalloman.

 Do zoti jo emer njeriu!

 

Ka thene Partia qe rruga Durres/Morine,te realizohet para afatit me 27 Qershor!

Po sigurisht qe duhet kjo rruge por jo,mor shejtan,ti biesh ne qaf njerezve,pa i llogaritur atyre demin qe po u shkakton rruga se eshte krim,te ngresh nje lavdi personale mbi rrugen,dhe te mos marresh ne konsiderate koston e kesaj rruge.

Rruga kalon mbi pronat e disa fshatareve,te cilet jane shume te shqetsuar dhe nuk jane kunder ndertimit te rruges,por kunder abuzimit me rrugen ne dem te prones se tyre,ku rruga prek dhe demton pasurite e tyre,per te cilat shteti demokratik,nuk kujdeset fare!

Nje shtet demokratik qe nuk mbron,siguron,ose kompeson pronen private,te qytetareve te vete,qe nuk bisedon paraprakisht me ta,nuk mund te quhet si i tille.

Por cer shteti osht ky mer,qe i bo me qa keta fshatare,qe ua nxin jeten me polica ,ju a prish pronen, pa biseduar me ta,pa i kenaqur ata me nje kompesim per demin qe po i shkakton pronave te tyre.

Po sigurish qe te besh kompesimin e pronave ne te cilat kalon "Rruga"duhet nje shume e madhe parash!

Ku do ti gjejne parate? Ja, do ti bien me qafe ketyre!!

 

Bechtel Enka ka punuar mire dhe shume shpejt segmenti Rreshen Kalimash mbaron. Problemi eshte te segmenti i rradhes Kalimash Rexhepaj qe po e nderton nje firme shqiptare qe sipas ketij shkrimi do dhe nje vit te mbaroje.

Sidoqofte ska kuptim te inaugurosh nje dite para zgjedhjeve nje rruge qe nuk ka mbaruar dhe do ndihmoje Rreshensit te shkojne ne Kalimash dhe e anasjellta.  Plani eshte te hapet per kalim nje nga tubat e tunelit ne daten 27 por aty ka nevoje per punime te tjera keshtu qe besoj se ne 29 kane per ta mbyllur prape.

Te gjithe jane te mrekulluar nga puna e Bechtel Enkes po nuk kam pare asnje pamje filmike nga segmentet e tjera te Durres Kukes.

Djalli qendron ne detaje ( pavaresisht se dhjetra kilometer rruge sjane detaj).

 

Ah sikur te kishte nje ure aty !

Elbasan, 24 maj  – Një nënë me vajzën e saj u mbytën tragjikisht sot në lumin Devoll që lag zonat e Elbasanit dhe disa rrethe të tjera, kurse djali i saj i vogël arriti t’i shpëtojë kthetrave të vdekjes.

Ngjarja e rëndë ka ndodhur sot në mëngjes rreth orës 08.30, në fshatin Dushk, i cili gjendet ndërmjet komunave Mollas dhe Grekan në rrethin Elbasan.

Viktima janë Selvije Çapja, rreth 45 vjeçe, trupi i të cilës u gjet në mesditë nga forcat e ekipeve të shpëtimit të policisë, kurse vajza tetë vjeçare Rexhina, ende nuk është gjetur dhe konsiderohet e zhdukur në ujërat e Devollit.

---------------------------

Se  mos me thoni qe eshte jashte teme ! Ose se mos del ndonje qe thote qe pse gruaja nuk dinte not !

Shqiperi : 24 Maj, 2009

LEFTY, fshije vete "qente le te lehin..."  dhe mos e perserit mé!

Përfundimi i punimeve është shenjë e mirë dhe së shpejti shiptarët në të dy anët e kufirit do jenë më afër njëri-tjetrit.

Gjithsesi uroj që rruga, dhe në veçanti segmenti i tunelit, mos të hapen për qarkullim sa për efekt elektoral. Pa u përmbush dhe vënë në vend gjithë elementet e sigurisë sipas normave (shqiptarët nuk kanë asnjë eksperience dhe histori në kete fush&eumlsmiley, ai si tunel do te jetë thjesht nje minë me sahat. Gërdec i dytë.

Pyetje offtopic për ata që kanë më tepër informacion: cila kompani është e kontraktuar për monitorimin, mirëmbajtjen  dhe sigurinë e autostradës?

Sikur nje nga ato 50 urat te ishte bere ne Devoll me siguri nena me vajzen e saj do ishin gjalle.Mos shikoni Shqiperine e fasadave por Shqiperine reale.

Me qindra femije udhetojne km per te vajtur ne shkolle.(madje te kalojne edhe lumenj ne kembe)

A e keni pare uren e improvizuar te fshatareve te Elbasanit, kapen pas nje teli per te kaluar ne anen tjeter.

Qente lehin gam gam.(se ata nuk kane privilegjin qe kemi ne njerezit)

Koth, karvani i mendimit, arsyes ecen perpara (me vjen keq per ty Lefty qe shkon mbrapsht)

 

Sikur nje nga lejet e ndertimit ta kishte dhene Rama pa 15% do te ishin bere shkolla ne Tirane.

Cfare them edhe une.Rama edhe shkollat qe restauron i bie tavani.

qente le te lehin...

A di conteksin e kesaj shpreheje,qe ne rastin konkret eshte vertet nje shprehje e paturpshme,arrogante ne drejtim te atyre qe i nxjerrin kallain"fitoreve,dhe rezultateve te larta"te udheheqsit qe udheheq me "duart te pastra"Shqiperine?

Leffty,...shtoi edhe pjesen tjeter:

...kar-vani te ec perpara!

Te gjithe ato qe nuk i pelqen qe po behet kjo rruge le ti bien nga malet kur shkojne ne Kosove ose ti bien nga Maqedonia si Edi.

Cka me duhet rruga ,

une jetoj ne Tirane

Uroj qe presioni per ta mbaruar kete rruge te shume kushtueshme te mos i beje te ulin cilesine per hir te politikes.

Personalisht jam shume e lumtur qe me ne fund do te ekzistoje kjo rruge, sidomos  per te gjithe ata te privuar te asaj zone, ku gjeografia i kishte izoluar, paragjykimi, ndarja e kufijve ( Malesia e hasit e Gjakoves, Malesia e Dukagjinit)  qe ishte operacioni me i dhimbshem e kesaj zone. Urime te gjithe Shqiptareve

ke thene fjalen me me vend.bashkohem dhe une me ty.

E mire LEft  . Me barazove tani smiley , por ai djali 3 vjec qe i uroj jete te gjate, te pakten 70 vjec , qe nga mosha 7 vjec e lart do thote : nese atje , ke ai vendi i zi do kishte pasur nje ure , une do e kisha njoft nenen time.

Kete nuk e kupton dot  se kjo eshte nga ato ngjarjet qe nuk duken ne TV. Se jeta e perditeshme ne Shqiperi nuk eshte facebook dhe gazete 55.

Ose e thene ndryshe ka shume per tu bere , vecse nese ka ngjarje te kesaj natyre qe vdes nene e bije se s`ka nje ure , urgjent po urgjent fare duhet ndertuar nje ure atje ( qofte dhe provizore nga ato te ushtrise ) pa patur nevoje per prerje shiriti etj etj.

Urgjent. Pastaj le te vazhdoje Ekspresi  te shkruaje per tunelin e shekullit, njeriun e shekullit bile le ta ngreje i cik dore leta beje te mijevjecarit po desh ( pavaresisht se tani filloi edhe shekulli eshte mijevjecari ) smiley

P.S. Mos ma shani Leftin se nuk e beri me qellim ofendimi , kete hake mos ja hani . smiley

 

Lefty, e ke gabim, ky soj nuk eshte ne graden e qenit, eshte ne graden e hienave.

Dalin cdo dite tek shtylla ku afishohen lajmerimet e vdekjeve dhe bejne ate qe bejne hienat.

Bile edhe kriza financiare dhe ekonomike boterore i ka rrenjet tek ndertimi i Rruges Durres-Kukes.

Ky eshte soj i opozites se sotme: opozite hienash qe po ikin nga syte kembet pasi kane ndjere humbjen, por gjate arratise ne male kafshojne kufoma dhe njerez te gjalle qe gjejne rruges.

Rruga Durres-Kukes eshte investimi me i mire qe ka bere kjo qeveri. Eshte rruga e zhvillimit ekonomik, eshte rruga e zhvillimit dhe nxjerrjes nga izolimi te zonave te tera, eshte rruga qe zhvillon turizmin, zhvillon dhe ju jep shume rendesi dhe pune porteve tona, rruge qe kthen investimin e bere.

Imagjinoni sikur te ishte marre dhe Ajzenhauri me hienat kur ndertoi sistemin e Highway me Amerike. Me siguri rruget e Amerikes do te ishin sikur te Shiperise para 4 viteve.

Me duket se emrin e rruges do ja vene Sali Berisha. Mua do me pelqente me shume ta quanin rruga '' 1 miliard euro''................

E degjuat M Kryemadhin(Meta) qe tha :Edhe ne kur ishim ne pushtet morem borxhe dhe mblodhem taksen Majko per rrugen por nuk e ndertuam dot,edhe Tito i ndertoj me borxhe rruget e ish Jugosllavise dhe keto rruge nuk shemben dot ma por jane te bukura dhe funksionale.

Borxhi qe meret duhet te futet ne pune dhe jo te vidhet si taksa Majko.

Nga kjo rruge do te kete 70 milion euro te ardhura cdo vit,keshtu ti z Arbri09

mos shqeteso fort per emrin e kesaj rruge.Kjo eshte rruga e bashkimit te kombit.

 

O Anglezi....nuk jemi ne 1912 qe thua Bashkimi i Kombit.............................nderkohe disa fishi i 70 milion euro jane futur ne xhepat e pushtetareve qe qeverisin.

O Arbri09 .

Ne vitin 1912 u shpall pavaresia e Shqiperise por u la jashte kufijve gjysma e kombit shqipetar,kurse sot ne vitin 2009 me shpalljen e pavaresise se Kosoves ne ballkan jane dy shtete shqipetare ,prandaj rruga Durres Morine qe bashkon keto dy vende qe quhen kombi shqipetar.Ti mos kerko leket e kesaj rruge qe po perfundon ,por gjej 250milion dollare te takses MAJKO

QE U MBLODHEN PER KETE QELLIM DHE U VODHEN

 

 

Mos doni dhe Shqiperine te na e beni ish-Shqiperi ??? 

 

Sala ashtu e ke planin, me Fazlliç e kompani...

novaj - 24 Maj 2009 - 12:13pm

 

           Sikur nje nga ato 50 urat te ishte bere ne Devoll me siguri nena me vajzen e saj do ishin gjalle.Mos shikoni Shqiperine e fasadave por Shqiperine reale.

Sa urra ka ndertuar PS ne 8 vjet qeverisje ??

 

 Kjo pyetje i duhet drejtuar z.Nano ne emisionin demode opinion.

Ore mistrec po ti vetem pyetje ben,mos je gje prokuror(shaka shaka)

Nano ka ik per lesh ka kohe , por une mendoj se mund ta pyesje numurin 2 te PS Rucin , sepse numuri 1 eshte politike e re .

Nuk ka si te duket drita ne Kalimash sepse qeveria nuk mund te beje pune te tilla. Sipas aksiomes se disave, qeverise i atribuohen vetem te ligat, ndersa te mirat ndodhin vete.

Sa urra ka ndertuar PS ne 8 vjet qeverisje ??

THANK YOU.

Sa idiot qe behen ca...e reflektojne partine politike qe perfaqsojne...shume mire. S'ka gje se propagande para-zgjedhore per veten e tyre po bejne...po eshte pak "shurramane" ta degjeneorsh diskutimin sic e kan degjeneruar kta...

-----------

Nejse...nuk duhet marre me te dale jasht binarit.

Foto te rruges keni ktu me bollek:

http://www.flickr.com/search/?q=rreshen+kalimash&ss=2&ct=6

E kujt i plasi per kombin para """SHTETIT""""( nena e baba im , spitalet dhe shkollat ne c`gjendje jane ) .....???!!!!!!...

Sa te ardhura vjetore do dalin nga kjo rruge ...?? Si do taksohen bizneset qe do kalojne mbi te ??? A do kete pagese per cdo  automjet qe do kaloje tunelin ???  Te ardhurat vjetore ...... kjo eshte pyetja qe shtrohet ...?????...

Thelle..thelle rruga eshte nje arterie e mbyllur nuk lidh as perendimin as lindjen ne linja nderkombetare...

ps... Perderisa taksapaguesit shqiptare kane dhene shume duhet dhe te marrin shume ...(loja sapo ka filluar ...koha do ta tregoje)

 

Shume konfuz qeke...

 Si duket nuk e kemi kuptuar mire rendesin e rruges. Me lejoni te  sqaroj pak. Une jam shqiptar nga Maqedonia si zakonisht, si cdo shqiptar qe jeton jashte kufirit te R.Shqiperis kemi interes te jashtzakonshem per Shqiperin dhe Kosoven. Rruga ka interes kapital se pari per R.Kosoves pasatj edhe per vet R.Shqiperis. Ne momente kur vendos ndonje shtet te vendos embargo per Kosoven, ajo ka edhe nje der te hapur, per te lidhur me pjesen tejter te Evropes. Shqiperia edhe ashtu ka kohe qe ka haruar shqiptaret jasht kufirit te saj. E me se paku cfare mundet te bej, eshte te hap edhe nje der per kosoven, per mallrat dhe per qytetaret e saj. Se dyti e shoh me si interes nacional te shqitpareve thyerjen e barierave qe kane ne kokat e tyre dhe natyrisht qe kjo rruge ndimon shume. Mbase kontaket mes shqiptareve do te shtohen shume. Tashti ju pse e keni inat Berishen, mos e shani rrugen, se me besoni nuk ka shqiptar ne Kosove, ne Maqedoni, ne Mal te Zi, ne Luginen e Presheve ...... qe eshte kunder kesaj rruge, perkunderazi e shohin si prioritet(par mar parasysh te menyren se si eshte bere). Tash Berisha edhe mund ta shfrytzoj per perfitime politike, po ja qe edhe te mjatet ishin 8 vjet ne pushtet dhe nuk bene asgje per kete rruge. Sikur ta benin tani do ta kishin nderin qe ata ta shfrytzojn po te njejten rruge per perfitime politike. Per ne fund, as qe me behet puna per borgjet apo per perfitimet politike qe munde ti kete Berisha per kete rruge, ne Shqiperi ka pas edhe korupsione te llojeve te ndryshme, por asnjeher nuk eshte folur me shume se qe eshte folur per rrugen qe bashkon te gjith shqitparet. Andaj uroj qe kjo rruge te ndertohet sa me shpejt dhe per mendimin tim personal, ska asgje me te velefshme se te investosh ne dicka qe eshte interes komebtar. Sa per fatkeqesin qe ka ndodh sot, eshte krahasim palidhje dhe qesharak. Mos shfrytezohni krahasime te tilla per interesa politike, se eshte shume e shemtuar. 

Nuk eshte hera e pare qe behen gjera te tilla nga krahu komunist i politikes. Dikush me lart ne absurditetin e tij ta thote shprehimisht se nuk njeh interes kombetar. Ka pasur dhe anal-iste qe kane dale ne shtyp dhe jane hedhur perpjete kunder dhenies se portit te Shengjinit dhe kunder vete rruges qe ka filluar te quhet Rruga e Kombit. Kaq shume vrer qe villet mbi keto projekte mbarekombetare, na sherben ne te tjereve per te kuptuar se projektet jo vetem qe jane te domosdoshme, por duhen bere madje sa me shpejt te jete e mundur.

oh, sa mier me kan shqiptar  shqiperia  jone e shemtuar po zbukurohet dita dites nen udheheqjen e paritis sone demokratike te dashur me ne krye udheheqesin  endritur pas skenderbeut zotin Sali

E kujt i plasi per kombin para """SHTETIT""""( nena e baba im , spitalet dhe shkollat ne c`gjendje jane ) .....???!!!!!!..

Thenia e shekullit!

Per te gjithe ata qe po dridhen nga eksitimi i rruges dhe jetojne ne shqiperi, i sugjeroj ti hedhin nje sy ambulances se lagjes apo spitalit me te afert dhe kur ta shohin ne gjendjen e nje WC-je publike te pyesin cila ja vlen me teper. Rruga akoma nuk ka mbaruar dhe ketu do jemi dhe do shohim qe nuk do mbaroje edhe per shume kohe, nderkohe qe miliona te tjera euro do vazhdojne te kerkohen per ta vazhduar. Nuk do cuditesha fare sikur te mbetej edhe pa perfunduar. Faktikisht edhe sikur te shkoje deri ne Morine, kjo rrruge akoma e paperfunduar do mbetet sa kohe qe ana e Kosoves mbetet akoma shteg dhish, shkurt rruge pa krye. Sala deri per zgjedhje do e inauguroje nja 4-5 here rrugen sic e ka zakon. Nderkohe rruga Fier-Lushnje (http://kohajone.com/html/artikull_42846.html) eshte bere sa per te kaluar radhen, po ci q! temen, fierake hesapi, ne na duhen kosovaret se shtetasit shqiptare e gjejne vete shtegun.

Ju 10fsha mu ne patriotizmin per "kombin" kur nuk nuk keni patriotizem per ata qe kane te njejten pasaporte si tuajen.

 Ti qenke vertet TREN. Po leje mar burre anen ne kosove, se atje rruga eshte shume e mire, problemi eshte ne shqiperi.

Paske dal nga binari fare o Tren...te kan Sabotuar Grupet Armiqsore...apo te ka zen ndryshk?

PS: PS-ja sa spitale ndertoj ose permirsoj???? Se kto 4 vitet e fundit jan hap nja 2-3 spitale te reja vetem ne Tirane.

Grup, mos u merr me PS se une nuk po i dal per zot. Ti vazhdo eksitohu, vazhdo beji krahasimet me vitin 1938. Ato pallavrat per spitalet e reja shko tregoja nej tjetri. Nese je nga Tirana, vetem nje vend quhet "spitali" ku shkon gjithe poplli, shko dil nejher anej dhe flasim. Dhe mos e merr sikur po t'sha njeri na nona kur nuk nigjo ato qe do ti per rrugen.

Ndryshk duket...te eshte thy aksi fare.

Shpresoj qe rruga te mos shnderrohet ne nje sfilate lapidaresh si ne Qafe Thane. Policia rrugure duhet ta patrrulloje ne menyre rigoroze ne menyre qe kjo "mrekulli" te mos shnderrohet ne nje enderr te keqe.

Besoj se ky eshte debati me i turpshem qe eshte bere ndonjehere ketu. Gjithe ky vrer i hedhur ketu per dicka qe do te na sherbeje te gjitheve.....

Tregues i nje militantizmi deri ne gene, i nje militantizmi idjot dhe veteshkaterrues.

Por nga ana tjeter dicka e tille eshte e pritshme, ne nje kohe qe beniamini i Rames e quan "rruge qe shkon kuturu" me spam-et qe u dergon njerezve me SMS.

PS: Do kisha dashur shume te ishte ndertuar nga PS kjo rruge, qe te pakten te mos mallkohej e perflitej kaq shume sa po behet tani!

Olti kjo qe shkruajte per SMS e G99 nuk eshte e vertete. Ne SMS nuk i referohen rruges Durres - Kukes por rrugeve lokale si puna e asaj Ures 2 miljone Euroshe qe u ndertua mbi Osum qe lidh Beratin me... Asgje. Thjesht, 2 miljone euro ironi.

Oltix reagimet negative priten ne kohe fushate. Mendoj se te mungon pikerisht objektiviteti qe kerkon te pala tjeter. Jam i sigurte qe te njejta qendrime negative do kishim patur edhe nga pala tjeter nqs rolet do te ishin nderruar.

Rruga duket shume mbreselenese. Nuk e kuptoj dot arsyetimin e disave kety qe paraqisin rrugen dhe "ndertimin e spitaleve", si dy koncepte ndertuese qe duhet te perjashtojne njera-tjetren. Natyrisht me e llogjikshmja eshte qe te jemi te pergatitur per te perfshire edhe ide te tjera qe ne fillim do te na duken sikur nuk na sjellin perfitim te pernjehersheme. Gjithashtu eshte e redesishme qe te mos lidhet kjo veper e rendesishme me deshtimet e tjera. Nje ndertim eshte me mire se asnje.

 ''...( Malesia e (H)hasit e Gjakoves, ''

Alidea,eshte hera e pare qe degjoj kete.Thuhet''Malesia e Gjakoves''po qe nenkupton Tropojen.Rrafshi i Dukagjinit e jo Malesia e Dukagjinit.Ndoshta jane ba ndamje te tjera territoriale ne kete periudhe qe ndodhem larg Hasit e une nuk e di.

P.S.  Eshte nje fshat i vogel nga i cili vi,i vjeter fort,para shehrit(qytetit)te Gjakoves,thone.Pastaj do duma ne T'pla te Krumes etj,etj.

Alsad

Faleminderit per saktesimet ne fakt , un e njoh ate histori nepermjet paraardhesve te mij,  jo forcerisht nga librat, me sa di une Gjakova perfshihej ne malsine e Hasit ..qe  ne kohen e Pjetert Bogdanit ne latinisht shkruhej AS, Por gjithsesi me kete hapet nje teme tjeter..  ose me mire te themi  do te ishte mire te hapej nje teme e vecante pikerisht per keto toponime.

 

Nejse gezuar dhe nje here  smiley

 

Ndertimi i rruges eshte idiotesi t'a vesh ne dyshim, pra duhej bere apo s'duhej bere. Po keshtu eshte e papranueshme qe banden e hajduteve te na e quani patriot. Mund te jete normale pasi gjithshka qe mund te jeni sot ja dedikoni PD-se.

Sipas llogjikes se idhtareve te PD-se po na del qe Mediu&Co nuk kane faj per Gerdecin, biles them se u kane bere nder Gerdecareve.

 Ndertimi i rruges eshte idiotesi t'a vesh ne dyshim, pra duhej bere apo s'duhej bere

Po pse qenka idiotesi ta vesh ne dyshim se nuk e kuptoj? Me 1 miliarde e kusur Euro, a mund te zgjidheshin probleme me emergjente ne Shqiperi? Nese kjo rruge do behej me vetem 2 korsi (dhe me aq nuk dilte fizibel po nejse) a do e zgjidhte kete problem qe po zgjidh me kater apo jo? A ka PBP kjo rruge apo varja, hajde e bejme se jemi patriote? Jo per gje, po nese eshte keshtu hajde ta bejme me tete korsi se jemi me shume patriote.

po te ishte bere me dy korsi ajo rruge do te kishte ngrene mbi 20n gerdece ne vit . nuk i jepni meriten atij qe i takon .  rruga do quhet sali berisha e jo taksa majko

Ah mor shoku...

qe ti nuk jeton ne kete vend i gjalle merret vesh kollaj

si perkthehet kjo plako se s'e mor vesh mire ket retoriken tuj une?

swed1, edhe njehere them se ajo rruge duhej, pasi i jep nje zhvillim jo vetem zones e cila eshte nga me te varferat e shqiperise, por edhe komunikimit ndermjet trojeve shqiptare, gjithashtu dhe vendeve te rajonit. Dhe kur flasim per komunikim nuk duhet ta shohim vetem ne kuptimin "rruge makine". Patjeter qe kjo rruge do te nxise dhe shkembimet tregetare pasi do te ofroje nje dalje te shpejte ne nje port si ai i Durresit apo dhe Shengjinit. Te diskutosh nr. e korsive nuk eshte e drejte, pasi boll kemi ecur neper shtigje dhish, apo neper rruge si ajo e Tirane-Shkodres ndryshe e quajtur me keqardhje dhe "rruga e vdekjes".  Fakti qe ajo rruge ka shkuar 1 miliarde e kusur euro nuk e hedh poshte idene e ndertimit e saj, por thjesht identifikon nivelin e makuterise dhe hajduterise kolektive_pseudopatriotike te banditeve PD-iste. Kulmi i modelit te tyre eshte shperthimi ne Gerdec. Dhe pa piken e turpit vijne e na kerkojne voten, dhe neve s'na ngelet gje tjeter vecse te zgerdhihemi duke qeshur perpara surreteve te tyre te dhjamosur pasi nuk qajme dot.

Berti, rruget per mua duhen te gjitha, pa asnje diskutim, po planet e zhvillimit duhet te jene te integruara, jo njonit i teket per rruge dhe i ben sipas motos "topi eshte i imi dhe penalltine do ta gjuaj vete", tjetrit qe do vije i teket per kanalizime dhe i ben sipas te njejtit model. Parate (sidomos kur jane me interesa te kripuar) eshte mire te investohen atje ku prodhojne vlere te shtuar, jo rrasja kot me arsyetimin e vetem "hec se na duhet". Me fal pak, meqe fole per zhvillimin e zones ku do kaloje rruga, do transportojne gje djath e luleshtrydhe me trajlera 24 tonsh non-stop ato zona? Please, mos t'ja fusim kot vetem per patriotizem. 

Ne se kjo rruge do te ndertohej me taksen Majko do te ishte ndertuar me kosto me te ulet ,dhe sot do te sillte te ardhura ne arken e shtetit,por fatkeqesiht ato leke u vodhen dhe nuk u ndertua as projekti me to.

Per kete vjedhje spektakulare hesht sot opozita.

Kjo rruge nuk eshte rruge fshati qe te behej me 2 korsi,kjo eshte rruge nacionale me standarte te kohes.Apo te behej si superstrada e vdekjes e Fushkrujes qe ndertuan socialistet 8 vjet ne pushtet, tani edhe kjo do te zgjerohet me 2 korsi te tjera.

Sot ne oren 6 e 40minuta perfundoj njeri nga tunelet e KALIMASHIT.

Ke nje kafe per myzhedene smiley ... mezi po e prisnim kete haber smiley

Sot ne oren 6 e 40minuta perfundoj njeri nga tunelet e KALIMASHIT.

Ne se kjo rruge do te ndertohej me taksen Majko do te ishte ndertuar me kosto me te ulet ,dhe sot do te sillte te ardhura ne arken e shtetit,por fatkeqesiht ato leke u vodhen dhe nuk u ndertua as projekti me to.Per kete vjedhje spektakulare hesht sot opozita.

M'fal e, qe rruga nuk u ndertu me ato leke kte e dime. Tani me shpjego dy gjona.

Pse do ishte ndertu me kosto me te ulet me taksen Majko ??? Cer lidhje ka kostoja  e rruges, me burimin e parave ? 

Dhe tjetra, si e verteton ti qe jane vjedh leket e takses Majko, sepse ne fund te fundit, ato leke jane derdh ne menyre korrekte, me dokument nga cdo qytetar mor daje.  Mund te thuash qe nuk u harxhuan per rrugen, mund te thuash qe jane shperdoruar, por qe jane vjedhur per kete nuk me duket se ke ndonje prove. Jo per gje, por ne ato vite, vjedhja ka konsistuar me teper ne faktin qe nuk mblidheshin leket qe duheshin mbledhur, pra si te thuash kishte te ardhura te munguara.  Kurse ajo takse u mblodh qe cke me te.

Prandaj mos e lidh hic rrugen e sotme me taksen Majko se eshte budallallek. Rruga mund te gjykohet si objekt dhe projekt me vete, pa e lidhur hic me Majkon dhe taksen e para shume viteve.

Qeveria jote, ndermori nje projekt konkret, beri nje studim, ja dha paret nje firme X, dhe prodhoi nje produkt Y. A ka mundesi me diskutu per ket gje dhe jo per projektet e mungura. A ka mundesi me diskutu a u perdoren paret sic duhet, a u monitorua dhe a monitorohet cilesia sic duhet, a u zgjodh rruga me e leverdisshme per ta realizuar projektin, a pati transparence sa duhet, a do merret maximumi i perfitimit nga ky investim i madh apo jo etj etj.

Pra mos i fut mish dhije muhabetit kot, si polic tipik.

 

une qe ka rob qe jane te ideoligjizuar e kam dite po qe jane deri ne ket pike s'ma kish pas marre mendja. pse u ba rruga ne kukes. pse u ba aeroporti ne kukes, pse u ba univeristeti ne kukes. pse hane buke kuksajnet, pse shesin patate kuksjanet.

tani ne kukes, rruget me asfalt dhe ura shkojne deri ne kolesjan, deri ne rexhepaj. dmth 90 % e kukesit ec ne rruge pa asfalt. ose thene me shqip ne kukes me asfalt jane vetem dy nga tre rruget kombetare. dmth tirane morine, dhe kukes krume. tjetra kukes peshkopi, ose korridori i lindjes tropoje -erseke eshte pa asfalt. edhe andej mungojne urat. edhe andej femijet shkojne ne shkolle duke ece tre ore ne kemebe nepermes bores. por askush se ka vu ne dyshim qe kjo rruge qepo bahet asht nder gjant me te mira qe i ndodh kukesit, dhe kombit shqiptar ne pergjithesi. ne kukes ka nje spital ne qender, qe per te ike prej shkinaku duhen tre ore me makine. ashtu edhe prej zapodi. prej orgjosti duhen tre ore me kale e masanej nje ore tjeter me makine se mungon rruga.

dmth, mos u merzitni. kur desh partia na i mori ato pak toka buke e bani driten e partise qe shqiperia te mos vuante per drita. kur deshi na hapi miniera me rrezatim qe hapen kancere e semundje te tjera plot, e kukesi thjeshte u semur e vdiq, qe vendi te kish ca te eksportonte.

nena parti na mesoi te vemi minatore e barinj e ne te gjithe verilindjen nuk beri nje fakultet shkolle te larte, per me teper na bindi se jemi maloke krenare telindur per pushke e jo per shkolle.

tashti, rob qe se kane iden se ca jane tu thane kembengulin qe duhsh lene pa bere rruga qe i jep pavaresine 2 000 000 shqiptareve per te bere nje ure ne devoll.

ka 2000 vjet qe shqiptaret s'kane qene kaq te forte. sot po mundohemi te behemi. dhe te behesh i madh do kerkoje sakrifica. te tipit me ba ure qe te zhvillohet eekonomia e te eci vendi perpara ne menyre qe ne kukes te kete njerez qe mbjellin patate, i shesin, bejne gjize dhe e shesin dhe kane leke per te pagu doktorin. pastaj doktori do shkoje vete te beje nje klinike ne shishtavec. pastaj me taksat qe do paguhen do behet edhe nje shkolle e re. do vihet nje autobuz shkolle qe do kaloje te ura e re.

te mos harrojme se ne elbasan eshte bere rruga e re e pare ne shqiperi. ndersa ne kukes ky eshte investimi i pare ne 20 vjet demokraci e ndoshta qe me rrugen qe paten bo italiont.

dhe eshte infrastruktura qe bashke me aeroportin me linjat e intekonjeksionit i jep pavaresine reale rrafshit te dukagjinit, fushe kosoves, lidh kryeqytetin natural te shqiptareve prizrenin me pjesen tjeter te kombit.

Shkinaks ke plotesisht te drejte. S'ka faj qe tremet kur shef se ata qe ka shkel me kome per 60 vjet a me shume po dalin nga skamja, se e ka te qarte qe do i dali sheshit lenkaçukoizmi.

Car t'i bojme ngrohjes globale qe s'na le me perdor uje me presion per larje, se do ksihim shpetu vallahi.

 

Duke pare se cfare mendojne disa, le ti quajme njerez, ketu, per projekte te tilla kombetare, me te vertete qe ndjen neveri. Dhe mbetet te thuhet se kreu i opozites, i cili ka frike te garoje ne zgjedhje, ende nuk ka bere nje vizite ne rrugen Durres-Kukes, gje qe te pakten e ka bere dhe Ilir Meta si per te treguar se si qendrojne punet me "te majten". Sepse disa njerez vertet qe shfaqin antishqiptarizem safi sa here qe shprehen.

Cfar idiotizmash te degjojne veshet...Vetem per kte vrer qe ju vjell nga goja eshte mire tju heqesh vizen.

Popull idiot qe jemi...

Gjithsesi...sot u bashkuan dy anet e njerit tynel.

1.

2.

Po mos u merrni me punet qe ka bo se do t'ju talli dynjoja.

Ata qe merren me mushka e me karroca...s'kan gje tjeter per te thene se eshte fushate zgjedhore...dhe duhet te lehin pak.

mendoni tani sikur kjo rruge te ishte bere pa vjedhur para (me procedura tenderimi ligjore pra), te ishte bere vetem me nje tynel (meqenese funksionon edhe ashtu - po na thone - dhe asgje nuk e pengonte te behej me vone tyneli i dyte) dhe pjesa tjeter me 4 korsi ashtu si eshte parashikuar (meqenese ato eshte veshtire te shtohen me vone).

Une kam pershtypjen se keshtu rruga arrinte deri ne prishtine.

A nuk do te ishte me mire? A nuk do te ishte me patriotike? Shqiperia qe nderton rruge ne kosove!

 

Problemi eshte se askush nuk mendoi per rrugen por per te vjedhur.

Shqiperia keshtu investonte sot dhe po sot fillonte vilte frytet e investimit bashke me kosoven.

 

 

Per mbarimin e tynelit u gezova, veç u shqetesova per mos demshperblimin e atyre fshatarve qe jane shpronesuar per shkak te rruges. Kjo qeveri budallaqe, a nuk mund ti shperbleje te pakten 50% si fillim, e me vone u jep me keste brenda 2-3-4-5 vjeteve pjesen tjeter, per t'u mos u renduar dhe qe te gjitha palet te ngelen te kenaqur.  

Mendoj se nje mbjellje masive e fidanve te pemeve te ndryshme anes autostrades, do te bente qe jo vetem te pastrohej ajri nga gazrat e makines, por dhe toka anes autostrades te fitonte qendrueshmeri. Shkollat mund te ndihmonin ne kete aksion mjedisor.

Ne kohe te mavrise jena o Pjer?  Shkollat thote ... lol.

Ne US, i kontraton shteti.  Ndonjehere kompania qe ben rrugen duhet te vere pemet (kjo vete mund te nen-kontratoje ndonje kompani tjeter) ose direkt shteti ia jep kontraten nje kompanie tjeter.  Po pa peme, e pa bar s'i le njeri.  Me gjithe ato leke qe jane shpenzuar deri tani, jo bar e shkurre po lisa te Naimit duhet te ishin mbjelle aty ...

Rruga Durres-Kukes para se gjithash eshte rruge me perfitim ekonomik, pastaj vjen edhe dimensioni patriotik.

Se pari eshte rruge qe nxjerr nga izolimi veriun e Shqiperise, e lidh ate me pjesen tjeter te vendit dhe ndikon fuqishem ne ekonomine shqiptare ne teresi duke i dhene hov turizmit, porteve dhe levizjes se mallrave dhe njerezve.

Pjesa ne territorin e Kosoves, jo si me shpejtesine dhe perkushtimin e qeverise shqiptare per ndertimin e rruges Dr-Ku, por edhe atje eshte nje synim i qeverise se Kosoves qe rruga deri ne Prishtine dhe pastaj Merdare ne kufi me Serbine, te behet sa me shpejt.

Ku eshte korrupsioni ne kete rruge? Ku jane shkelur procedurat ligjore te tenderimit?
 

Rruga eshte krenaria kombit, per te gjitha vlerat qe mbart. Si ekonomike, patriotike , reklamuese, e shume e shume te tjera. Te hudhesh poshte nje kryeveper te tille eshte per te ardhur keq, me te vertet. Edhe kjo me shume nga shqiptaret jasht shtetit.

Sesi mund te ndertohej rruga, me 2 korsi, ose nje tunel ( qe se kush tha me siper ) copa copa , kete nuk e kam iden. Kur nje veper qe behet, mbarohet deri ne fund, sipas projektit, se nuk eshte shtepie 3 kateshe, edhe cdo cun e ben si pas qejfit te vete katin e tij. Sa per vjedhjet , per vete vleren reale qe ka kjo rruge, emocionale gjithashtu, aq i madh do te jete edhe turpi i atyre qe kane vjedhur ( po u vertetua gjithmone ).

 

Meqe ketu , po akuzojne Salen se po perdor kete rruge, per fushate elektorale, e ka kushtuar shume,vetem e vetem qe Sala, te te presi shiritin. nje pyetje kisha.

Po sikur Berisha keto 1 miliard euro ti kishte bere ndertime, rrugesh,edhe investime ne te gjith Shqiperine, a nuk do te kishte me shume ndikim Elektoral ne jeten e Shqiptarve?????

p.sh ta mbante vendin pa taksa fare, per kete vitin e 4 te e qeverisjes, ose ti falte kot Shqiptarve keto leke, pa arsyje. Vetem qe ti blinte votat.Nuk do te kishte me shume mundesi ai te rrinte ne pushtet edhe per 4 vjet te tjera?!!?

 

Por jo mer njerez, se Berisha ka hedhur leke ne kete drejtim ( e di qe sjan leket e atij,por ai eshte ne qeverie, ai vendos ) sepse kjo ka nje koeficent rikthimi investimi, me te madhe sesa nje rruge fshati, ose qyteti tjeter. Edhe kete se ka bere Berisha me koken e tij, por normal me konsultat e bashkpuntorve te tije, duke marre edhe rriskun e deshtimit. Qofte edhe per faktin, qe kjo dihet qe pseudo Mediat e Edi Rames, do ta akuzonin. Edhe sa per vjedhje, shume here do e kishte me te lehte te vidhte sikur ti investonte keto leke ne menyra te tjera.

 

 

Gjithsesi pershendetje.

Po ato kukuvajkat qe kane vjedhur parate ku ti cojme?

 

Problemi me rrugen eshte

1- vjedhja e madhe

2- vendimmarrja e gabuar

 

Po te mos ishin keto te dyja rruga mbaronte deri ne prishtine me po kaq para se kami shpenzuar (dmth qe po shpenzojme dhe do shpenzojme se rruga eshte ndertuar me borxh te kripur)

Sesi mund te ndertohej rruga, me 2 korsi, ose nje tunel ( qe se kush tha me siper ) copa copa , kete nuk e kam iden. Kur nje veper qe behet, mbarohet deri ne fund, sipas projektit, se nuk eshte shtepie 3 kateshe, edhe cdo cun e ben si pas qejfit te vete katin e tij. Sa per vjedhjet , per vete vleren reale qe ka kjo rruge, emocionale gjithashtu, aq i madh do te jete edhe turpi i atyre qe kane vjedhur ( po u vertetua gjithmone ).

 

Mund te ndertohej pikerisht duke e bere projektin ashtu si duhej bere. Sot marrim vesh qe rruga do te funksionoje perkohesisht me nje tynel pasi te dy jane te pavarur. Pikerisht kjo mund te projektohej dhe do te kurseheshin parate e tynelit te dyte per momentin. Kjo mund te behej meqenese asgje nuk te pengon ta besh me vone kur te jete shteruar kapaciteti i njerit tynel.

Ia ke idene tani?

Apo mos nuk eshte e vertete qe mund te funksionoje vetem me nje tynel dhe hapja qe do behet tani eshte nje tallje tr.pi?

Fakti eshte qe kapaciteti i asaj rruge nuk ka gjasa te shfrytezohet i plote sot pa rrugen ne kosove dhe do te ishte mire te kurseheshin parate dhe te ndertohej me to vazhdimi i rruges deri ne prishtine.

Persa i perket vjedhjes, ajo eshte fakt deri kur basha te vertetoje se shkelja e procedures per nxjerrjen e parave nga arka e shtetit nuk ishte vjedhje por ndonje gje tjeter. Deri atehere kemi te bejme me nje vjedhje.

E lexova diku ku shkruante.. Rruga bashkoi Shqiptarine ashtu si rrezimi i murit te Berlinit bashkoi Gjermanine! Bravo!

Mos u beni qe te gjithe inxhinjere, gjykates e ekonomiste sepse nuk i shtoni asgje te re kakofonise se pergjithshme!

nese e kishe me mua, inxhinier jo po te jesh ekonomist nuk do shume mend dhe gjykates aq sa i takon publikut mbi ministrat qe nxjerrin para pa respektuar proceduren (qe dmth vjedhin).

 

Gene, me fal qe pyes, por ke mbaruar gje per inxhinier apo projektues rrugesh dhe je ne dijeni te informacionit te plote te synimeve afatshkurtra dhe afatgjata, kapaciteteve te nevojshme dhe natyres se ketyre kapaciteteve per dy shtetet shqiptare, kur jep mendime te tilla si me lart? Flm.

E mire tani! S'dashka shume mend!

Do qe c'ke me te mend e burime njerezore te shumta per te arritur ne disa perfundime.

"Do gjykohemi ashtu sic kemi gjykuar!", thone...

Ka dikush foto/video te rruges se perfunduar se asnje nga ato qe gjeta nuk jane ne fazen perfundimtare!?

Keto jane te 22 Majit:

http://www.flickr.com/photos/olsib/

 

Sigurisht qe nuk ke gjetur asnje foto apo video te rruges se perfunduar pasi ne fakt ajo eshte e paperfunduar.

Duhet te presim edhe 2 vjet, pra deri me 2011 per ta pare te perfunduar.

Perurimet e ardhshme (te pas pak javesh) duhet te konsiderohen si perurime me qellime elektorale. Asgje me teper se kaq.

 

Fotot e te dyja aneve te tunelit te sapo bashkuara i ke pak postime me lart.

dvd, kam pershtypjen se nuk duhet inxhinier per te te treguar se:

 

1- perderisa do te hapet njeri tynel tani para zgjedhjeve, dmth qe mund te funksionoje edhe pa tjetrin. (se ate do bejne apo jo? duhet te ta them ne ndonje menyre tjeter qe ta kuptosh?)

2- nese ti hedh uje ne nje hinke, uji qe do te dale poshte eshte aq sa kapaciteti i pjeses me te ngushte (klase e 4 fillore). Perderisa rruga ne kosove nuk eshte ndertuar, do te ish mire qe parate e njerit tynel, dhe ato qe u vodhen, te shkonin te zgjeronin kapacitetin e asaj rruge.

 

olsib, nuk e di sa burime te duhen ty por

1- eshte fakt qe nuk eshte respektuar procedura per nxjerrjen e parave nga arka e shtetit.

2- kjo me lejon mua te gjykoj (pa futur njeri ne burg), si cdo njeri me dy neurone ne tru qe here pas here takohen, veprimet e ministrit qe nxorri ato para nga arka. Nese ai desheron te shfajesohet "ja sheshi, ja mejdani ... mos perdor prokurorine qe emeruat per ti bere bisht gjykimit"

Me fal, nuk te kuptova mire, kshtu pa asfalt do te perurohet rruga?

Sikur lexova ne gazete se rruga do jete e hapur per te gjithe duke filluar nga muaji tjeter?

Flm per fotot e bukura sidoqofte, me bejne krenar disi!

Me te mira,

Perseris se rruga Durres-Kukes perfundon ne vitin 2011 sipas afateve te deklaruara nga firma Bechtel-Enka e te tjera firma ndertuese.

Nqs. e ke fjalen per ato qe Berisha deklaron ne televizion... me vjen keq, por nuk jam psikanalisti i tij, keshtu qe nuk di cfare te te them.

Maksimumi do te perurojne tunelin, se fundja simbolikisht ja vlen ta perurosh apo le te themi ta festosh kete event.

Por edhe nqs. behet e pershkrueshme brenda qershorit, e shtruar apo e pa shtruar, me sinjalistike apo pa... do te ishte me mire se sa te kaloje nga rruga e vjeter.

Ndoshta kete ka parasysh Berisha.

Me sjell nje link ku ka thene Bechtel se rruga perfundon ne vitin 2011.

Ik ore mos genje njerezit ketu. Ka nje shtim afati deri ne fillim te vitit 2010 per shkak te zbukurimeve (zbukurime prej betoni, instalimi i ndricimit, kamerave ne tunel etj) qe do te behen ne rruge dhe kaq.

Ok, ne rregull, rruga do te perfundoj kur te jete me mire per ty!

Kerkoj ndjese qe genjeva njerezit ketu!

Bo bo, sa te paafte dhe te kufizuar menderisht ka ketu!

1) Rruga eshte me kater korsi. E tille duhet te ishte ajo rruge qe do te mbaje mbi shtratin e saj nje fluks shume te madh levizjeje.
Rruga eshte e standardeve te larta perendimore, nuk eshte rruge per tu tallur me qytetaret duke ndertuar nje korsi dhe pastaj kur te na behet mbare te dyten.

Nuk eshte konsideruar kot dicka madheshtore.

2) Rruga aktuale ne Kosove eshte ne nje nivel te larte dhe shume here me mire se cfare ka qene rruga e vjeter per ne Kukes ne territorin shqiptar, keshtu qe deri ne ndertimin e te rese, ky segment shfrytezohet per mrekulli.

Pika e trete eshte sqarim per te paaftet mendore, mos u ofendoni ju te tjeret.

3) Financimi, pra nxjerrja e parave nga arka e shtetit, eshte bere pasi ka vendosur per kete projekt Keshilli i Ministrave, kjo ndodh edhe ne republikat e bananeve ne Afrike dhe jo me ne Shqiperi.

Eshte njohuri elementare se si funksionon nje shtet.

4) Zhurme e lodhur per korrupsion vetem me nje qellim, njollosjen e kesaj vepre madheshtore.

 

shqiperia eshte rrepublike parlamentare dhe jo kryeministrore

Kjo perkthehet ne faktin se ligji (ai i dale nga parlamenti) vlen me shume se vendimet e keshillit te ministrave. ligji parashikon disa menyra tenderimesh dhe brenda tyre e lejon KM te vendose dicka. Gjithecka eshte jashte ketyre menyrave nuk eshte tenderim dhe, ne mungese te nje justifikimi tjeter ligjor, quhet vjedhje (pavaresisht se me nje pjese te parave ke ndertuar nje rruge apo nje spital). Ne rastin konkret ligji nuk e quante tenderim menyren me te cilen B&B nxorren parate nga arka e shtetit. Pra VODHEN.

 

Vijme tek vendimmarrja tani.

Rruga eshte e standardeve te larta perendimore, nuk eshte rruge per tu tallur me qytetaret duke ndertuar nje korsi dhe pastaj kur te na behet mbare te dyten.

Nuk eshte konsideruar kot dicka madheshtore.

Popullorce (se pastaj me akuzoni se po behem psikiater) kjo quhet megalomani apo delir madheshtie dhe eshte i kuptueshem por nuk justifikon aspak harxhime te kota kur parate mund te investohen ne shfrytezimin e rruges.

Rruga aktuale ne kosove nuk e justifikon kapacitetin e 2 tyneleve ndersa per korsite kam thene se duheshin bere te gjitha qe tani (po ti e ke me te thjeshte te kundershtosh ato shpik vete).

Dhe une them qe do te ishte shume me madheshtore nje rruge qe mund te shfrytezohej SOT me kapacitet te plote dhe ti shtohej kapaciteti sipas nevojes (meqenese egziston mundesia te behet nje gje e tille)

Hahahaha...

E fundit pergjigje:

Rruga eshte bere sipas te gjitha ligjeve dhe rregullave ne fuqi:

Ministria e Transpoteve ka bere pergatitjet e nevojshme, eshte miratuar ne Keshillin e Ministrave, jane bere tenderat per te gjithe segmentet e rruges dhe ka filluar puna.

Te paaftet mendore jane te lutur te citojne ligjin qe nuk eshte zbatuar apo shkelur.

Kjo eshte elementare per cdo shtet.

ta ka thone "baba" kete?

 

jo per gje po faktet flasin ndryshe.

 

eshte vjedhur dhe me nje pjese te parave te vjedhura eshte bere nje investim publik i veshur me delir madheshtie dhe boje patriotizmi per 2 groshe.

Edhe sikur te mos e quajme vjedhjen fare, do te kish qene me patriotike dhe me e udhes qe nje pjese e parave te shkonin per te rritur kapaciten e rruges ne kosove.

te paaftet mendore te njoftojne se ligjin e gjen te cituar tek kerkesa per heqjen e imunitetit te deputetit basha.

Si i afte mendore duhet ta dije.

 

 

 

Une nuk e di se me cfare cilesie po perhapet dezinformim ketu, por rruga Durres-Morine do te vihet ne pune gjate korrikut duke u shfrytezuar qe prej ketij sezoni turistik dhe Bechtel ka kontrate per lotet e saj ne segmentin Rreshen-Kalimash me perfundim brenda 2009-es. Ne shtator do te mbaroje tuneli i dyte i Kalimashit. Pjesa tjeter nga Kalimashi ne Morine, ne seg. tjeter 30km ka perfunduar me asfaltimin dhe ka mbetur vetem sinjalistika dhe krahet mbrojtes. Por, gjithsesi nuk e shikoj me te arsyeshme te marr pjese ne kete sit ku me shuhen komentet ne menyre te perseritur pa asnje arsye. E vetmja gje qe me vjen keq jane ata qe vjellin vrer kunder projekteve kombetare, sepse qenka bere gabim i madh qe nuk jane pyetur specialistet e internetit per infrastrukturen mbareshqiptare.

eshte bere gabim i madh qe kane vjedhur parate dhe qe kusurin e kane perdorur keq.

 

Kush ta tha ty qe kane vjedhur paret , Balkan web apo top chanel ?!

 

Ju jeni mesuar te hani informacion te perpunuar direkt nga zyrat e propagandes se partise.

Po te te interesoje, informacionet i gjen tek kerkesa per heqjen e imunitetit ndaj bashes.

aty ke referencen per ligjet qe ata mendojne se jane shkelur dhe ti pastaj bej vete 1+1 (nese di)

FAKT eshte se parate kane dale pa respektuar ate proceduren (ligjore - ligji>vkm-te e B&B) qe e cilesonte procesin si tender. Per sa kohe basha nuk ka gjetur nje tjeter cilesim per daljen e parave kemi te bejme me vjedhje. Basha nuk e gjeti kete cilesim dhe preferoi te vilte frytet e emerimit te kryeprokurores.

dhe me kusurin e parave te vjedhura u ndertua rruga.

as rruga ne vetvete nuk justifikon vjedhjen dhe as boja patriotike e skaduar nuk izolon te verteten.

 

 

o zoteri/zonje/zonjushe,

Nuk po na interson edhe aq shume kush i vodhi, si u ndertua si po ndertohet.

Po na interson vetem rruga, vetem le te behet, le ta ben cili do vetem le te behet.

Permbaju temes, secili koment i juaj eshte jashte temes, ja keni humbur vleren peshkut pa uje spo ja vlen as te komentohet.

Dhe te pergezoj si nuk lodhesh duke komentuar aq shume, mendon se ndikojne shume keto mendimet tua ?

Ato kerkesa dhe referenca jane bazuar nga shpifjet e gazetave te komanduara nga edi rama , po te njejtat akuzuan berishen per korupsion (duke shpifur per fazllic ) dhe gati sa nuk e arestuan , por perfundimin duhet ta dish dhe ndoshta mund te ndjehesh keq se me kete mendje  qe ke kushedi se cke vjelle per fazllic .

nuk quhet gazete por fletore zyrtare ajo qe publikon ligjet.

Po ti mbase nuk e di se edhe B&B ndonjehere "harrojne" ti publikojne aty vendimet qe marrin per te vjedhur.

 

Fazllicin e trajtojme ne teme tjeter se ketij me duket qe nuk i kishin dhene luge per kete torte. Pastaj e mesoi dhe erdhi me luge ne brez si e do zakoni.

Perseris se rruga Durres-Kukes perfundon ne vitin 2011 sipas afateve te deklaruara nga firma Bechtel-Enka e te tjera firma ndertuese.

Nqs. e ke fjalen per ato qe Berisha deklaron ne televizion... me vjen keq, por nuk jam psikanalisti i tij, keshtu qe nuk di cfare te te them.

 

Ols 2011 eshte perfundimi total i rruges. Ti e di shume mire qe ajo qe po ndodh eshte se do perfundojne 2 korsite e para njehere...dhe do hapen per trafik...dhe me tej do vazhdoj puna per dy korsite e tjera.

2 korsite e para do hapen shume me shpejt se 2011...mbase edhe para se te mbaroj ky vit.

Sikur te gjitha qeverite post-komuniste te kishin bere nga nje shtylle te tille infrastrukture perpara zgjedhjeve per qellime elektorale Shqiperia do te ishte shume me perpara se c'eshte. Prandaj mua per vete nuk me interesojne motivet e qeverise per ndertimin e rruges, vetem fakti qe ajo po ndertohet.

2 korsite e para do hapen shume me shpejt se 2011...mbase edhe para se te mbaroj ky vit.

Kjo as qe diskutohet. Trajektorja e 2 korsive eshte pothuajse e kompletuar, pervec nja dy urave qe ishin ne perfundim e siper. Shtrimi gjithashtu po vazhdonte me ritme te larta, keshtu qe deri ne qershor-korrik do jete gati per te ardhur nga Prizreni ne Durres, me ane te nje rruge qe sido qe te jete eshte me e mire se ajo qe ishte, por jo rruge, rruge.

Frika ime eshte se nga "meraku" i zgjedhejeve do t'ja fusin doren e fundit, roma-pertoma! Do te vejne limitin 60 aty ku duhet 80. Do t'i bejne vizat shtrema-shtrema apo do te shtrojne asfaltin shpejt e shpejt pa marre parasysh anen teknike te gjerave. Do ta lene pas dore sistemiin e territorit perreth etj, etj...

Made in Albania me nje fjale.

Prandaj eshte mire qe te vihen pikat mbi "i" se eshte bere zakon qe nga koha e xhaxhit qe te futemi ne shtepine e pasuvatuar, vetem per te mbrojtur koken.

Shembull: Rruga Lushnje-Fier, kane vene elementet fosforeshente vetem nga bordura majtas. Djathtas... as bordura as elemente fosforeshente.

Shembull tjeter: Mbikalimi ne Tirane, e shtruan dallge-dallge... tani po e rishtrojne prape. Sa ka kaluar nje vit qe kur perfundoi?

E ke sa te duash te tjera si keto.

Nuk mund te tallen me me rruget (e me te tjera gjera te rendesishme si keto). Vendimin e jep politika. Tekniket dhe vetem tekniket e realizojne.

Rruga duhet pershendetur me cdo arsyetim . Eshte ne te mire te te ARDHMES se Kombit . Dangu i gjyqtarit pak me vone ! Dhe kaq ! E tashmja ( dmth vetem per dy korsite e nje tunel )...do kete surpriza dhe nje nga keto do jete se ne rrugen patriotike nuk duhet ndaluar asgjekundi per te bere sh... smiley Pa pritmas do shfaqen "maska" dhe do te akuzojne se ti ishe "kunder rruges"......Kuptohet qe tashme Mixhizmi dhe dumbabsit ne kete rast ndodhen  ne opozite smiley  Ndertimet e metejshme ne se e merr e majta duhen ndaluar me cdo kusht . Kulla e barit te digjet !....Por Mixhizmi ka mendim tjeter ...Kulla e Barit te mos Digjet !Te sakrifikohet Left me ....YYYYYYY ne fund si shenje qe budallejte po MUROSEN per te ecur qente perpara ..Ndersa karvani ne GRUP le te lehe!

Pse ti pret qe edhe KM yne te hidhet nga 15 katshi?!!! 

     I ka "duart e pastra" i yni!

Po qe se rruga te ishte ndertuar duke ndjekur procedurat normale te tenderimit do te ishte ndertuar mbase pas nja 10 vjetesh.  Zgjedhja per ndertimin e rruges Durres-Kukes ka qene e thjeshte:

1. Te ndertohet ne kohen me te shkurter te mundshme

2. Te ndertohet me koston me te ulet te mundshme

Te dyja bashke njekohesisht, nuk eshte e mundur. Ka prioritete ne cdo gje dhe te besh zgjedhje e te marresh vendime ne baze te prioriteteve do te thote te qeverisesh.

Biles shtoj, qe shyqyr zotit e moren ne dore amerikanet e Bechtel, se po ta kishte marre ndonje firme halabake shqiptare do te kishte pasur ngadalesime te paimagjinueshme e incidente njeri pas tjetrit.

Mire dita Miq!Ka shumekohe qe nuk jam ketyre trojeve....Nejse..RRugen ta gezojme e ta gezojne kushdo qe do ta perdore...Diçka e madhe..pertej lekeve e skizofrenirave komuniste.....

 po ti sje ketyre trojeve prej kohesh moj Zane, c'ne qe paske bere studim kaq te thelle qe te figuronkan komuniste ne shqiperi?aq me teper dhe skizofrene.

 po mire, pse duhet hapur vetem njeri krah me dt 27 qershor?

pse se mbarojne dhe korsine tjeter dhe e hapin njehere e mire pas ca vitesh a kur e kane afatin...?

Ore ka qene ndonje nga ju te shohi rrugen?! Ajo rruge eshte aq madheshtore aq fantastike sa ato qe e shajne ketu e bejne si eksperte te midhjes dhe peshkut duken kot perpara kesaj vepre qe mundohen ta njollosin me cdo kusht.

 

P.S Discovery Channel eshte duke bere filmime atje per emisionin makinerite ekstreme

 edhe Edi Rama eshte aq i gjate dhe aq i bukur sa ska ku te shkoje po ce do qe se duan...

Ç'fare me duhet rruga,

une jetoj ne Tirane.

...Treni

Per te gjithe ata qe po dridhen nga eksitimi i rruges dhe jetojne ne shqiperi, i sugjeroj ti hedhin nje sy ambulances se lagjes apo spitalit me te afert dhe kur ta shohin ne gjendjen e nje WC-je publike te pyesin cila ja vlen me teper......

Veprat qe i kalojne kufijte e kohes kur ndertohen, kane gjithnje kete dileme brenda tyre. Te siguroj se kur Mbreti Zog vendosi ndertimin e bulevardit qendror te Tiranes, sheshit dhe bulevardit qe tashme mban emrin e tij, reagimi i qytetit, intelektualeve dhe opozites se kafeneve qe i jashtezakonshem. Tallja me te nuk pati kufij: e quajten bulevardi pa godina, rruga qe mbaron ne balte, mitomania e nje monarku, shperdorim i besimit te nje vendi dhe shume te tjera. E quajten aventure qe nje qytet me 20 mije banore te ndertonte nje rruge te denje per nje qytet me 500 mije banore. Sot, 80 vjet me pas, ai bulevard i projektuar nga Zogu dhe i ndertuar nga italianet, eshte vepra me e rendesishme, me madhore dhe pa dyshim me dinjitozja e Tiranes. Pa te, qyteti do te ishte me i varfer, me mjeran dhe me pak i banueshem. Pa dyshim, Zogu mund te kishte shtuar disa rruge, mund te kishte bere ndonje cezme ose ndonje shatervan, por ai zgjodhi te ndertoje bulevardin dhe kjo ishte largpamesia e tij. Sot ne duhet ta falenderojme thelle per kete. Po kjo logjike do te funksionoje edhe me rrugen. Ajo do te ndertohet, do te filloje te funksionoje dhe debatet do te mbeten nje kujtim mjeran i nje politike pa vizion dhe frikacake per ta thene te drejten ne sy.

 

Si ky me siper quhen " Matrapazet e Mendimit" . Ndoshta ne te gjithe rreshtat e arsyes lexon qe rruga eshte e domosdoshme ashtu sic eshte e domosdoshme te ndeshkohej Zogu per HAJDUT gje qe e provoj Historia ashtu sic do provoje HISTORIA vjedhesit e parave me justifikimin e ndertimit te rruges . Keto argumente smiley si me siper do te mbeten si kujtim mjeran i matrapazeve qe kure nuk kane munguar ne asnje sistem edhe atehere kur ftuan Gdanskun per kooperim me portin e Durresit per te mire te Shqiperise !

kshu thane dhe per zogun kur beri bulevardin, por ama koha e tregoi se ishte gjeja me e mire qe mund ti "behej" tiranes. por padyshim ti mban mend mesimet e enverit qe thoshte se zogu ka 3 klase shkolle...

Ibrahimi dhe Zekirja japin sihariqin ne ket prag fushate te nxehte per vrimen e zeze ku po varrosen mbi 1 miliarde euro. Gjithe kosova eshte me heroin tone kombetar Salih Birisha qe nderton rruge pa cmim, si dikur Enveri. Sa spitale mund te ishin ngritur ???!!!

Kush di te thote, po Prishtine-Morine a po ndertohet po ashtu autostrade, ne se "jo", a eshte prioritet i Qeverise Kosovare (?), ndryshe autostrada Durres-Morin do te mbetej vetem nje segment, dhe shpenzimet e ketij segmenti do te vazhdonin te rriteshin e te rriteshin...

Ç'fare me duhet rruga,

une jetoj ne Tirane.

Po sigurisht qe duhet kjo rruge por jo,mor shejtan,ti biesh ne qaf njerezve,pa i llogaritur atyre demin qe po u shkakton rruga
 

Elbasan, 24 maj  – Një nënë me vajzën e saj u mbytën tragjikisht sot në lumin Devoll që lag zonat e Elbasanit dhe disa rrethe të tjera, kurse djali i saj i vogël arriti t’i shpëtojë kthetrave të vdekjes.

Se  mos me thoni qe eshte jashte teme ! Ose se mos del ndonje qe thote qe pse gruaja nuk dinte not !
 

Sikur nje nga ato 50 urat te ishte bere ne Devoll me siguri nena me vajzen e saj do ishin gjalle.Mos shikoni Shqiperine e fasadave por Shqiperine reale.

A e keni pare uren e improvizuar te fshatareve te Elbasanit, kapen pas nje teli per te kaluar ne anen tjeter.
 

Cka me duhet rruga ,

une jetoj ne Tirane

Me duket se emrin e rruges do ja vene Sali Berisha. Mua do me pelqente me shume ta quanin rruga '' 1 miliard euro''................
 

E kujt i plasi per kombin para """SHTETIT""""( nena e baba im , spitalet dhe shkollat ne c`gjendje jane ) .....???!!!!!!...

Thelle..thelle rruga eshte nje arterie e mbyllur nuk lidh as perendimin as lindjen ne linja nderkombetare...

Per te gjithe ata qe po dridhen nga eksitimi i rruges dhe jetojne ne shqiperi, i sugjeroj ti hedhin nje sy ambulances se lagjes apo spitalit me te afert dhe kur ta shohin ne gjendjen e nje WC-je publike te pyesin cila ja vlen me teper.

Me 1 miliarde e kusur Euro, a mund te zgjidheshin probleme me emergjente ne Shqiperi? Nese kjo rruge do behej me vetem 2 korsi (dhe me aq nuk dilte fizibel po nejse) a do e zgjidhte kete problem qe po zgjidh me kater apo jo? A ka PBP kjo rruge apo varja, hajde e bejme se jemi patriote?
 

Parate (sidomos kur jane me interesa te kripuar) eshte mire te investohen atje ku prodhojne vlere te shtuar, jo rrasja kot me arsyetimin e vetem "hec se na duhet". Me fal pak, meqe fole per zhvillimin e zones ku do kaloje rruga, do transportojne gje djath e luleshtrydhe me trajlera 24 tonsh non-stop ato zona? Please, mos t'ja fusim kot vetem per patriotizem.
 

superstrada e vdekjes

Problemi me rrugen eshte

1- vjedhja e madhe

2- vendimmarrja e gabuar

Ju jeni mesuar te hani informacion te perpunuar direkt nga zyrat e propagandes se partise.

Cka me duhet rruga ,

une jetoj ne Tirane

 

sic ja bojn amerikont, para ktyne (dhe atyne te rondave fare antikombtare nga bolshevikt e stazhonum - qe cudi i paska kap fshesa) "uan ken onli stend in oo" mer jau

Kshu kane thene dhe per zogun ...

A mban mend njeri c'kane thene per enverin kur ndertoi hidrocentralet se une s'kam pas lind athere? E shanin gje?

kshu do thone edhe per salen, - e mbani mend se c'thane njerezit n'at kohe per rrugen?!

do te thote qe ka hyre ne histori.

Paraprakisht sqarojme se finacimet per shendetsine dhe arsimin jane rritur konsiderueshem nga kjo qeveri: buxheti per shendetsine eshte rritur 60%, ndersa buxheti i arsimit eshte dyfishuar.

Por, ne mandatin qe po iken kjo qeveri ka pasur perparesi investuese infrastrukturen, vecanerisht rruget. Dhe kjo eshte normale. E dini ju se si kane qene rruget e Shqiperise para 4 viteve? Mjerim i vertete. Pa rruge, dmth pa lidhje dhe komunikim te nje cilesie te mire nuk ka as zhvillim ekonomik dhe as progres te vendit edhe ne aspektin social. Nuk ka as integrim ne Evrope me te tilla rruge.

Kjo qeveri ndertoi rruge dhe ndertoi rruge te nje standarti te zhvilluar, perendimor. Ndertoi rruge jo thjesht per sot apo per neser, por per te ardhmen. Kjo eshte edhe nje largpamesi e saj, nje vizion qe ka per Shqiperine.

Tani ne mandatin e dyte, rruget kane nje zhvillim dhe vetem konsolidohet dhe progresohet kjo gje, vemendje e vecante tani do te kete shendetsia, sic edhe e paraqiti Berisha ne program. Sherbimi Shendetsor do te reformohet rrenjesisht dhe do te kete nje standard shume here me te mire.

Ne fakt do te kete nje Shqiperi europiane, dmth sherbimet qe ofrohen do te kene nje nivel te krahasueshem me te disa vendeve evropiane.

Ky eshte vizioni i kesaj qeverie, progres i vazhdueshem i vendit, rritje e standardit te jeteses dhe kjo behet duke investuar dhe pasur vizon dhe projekte.

PS-ja, nese vjen ne pushtet le te beje c'te doje me buxhetin e shtetit, mos te ndertoje asnje rruge, asnje ujesjelles, te merret me mbjellje pemesh, pasi une nuk e kam te qarte vizionin e PS-se se Rames, a do te jete infrastruktura (qe ndikon drejtperdrejt ne cilesine e jeteses) nje perparesi e tij apo jo.

Rrofte PD me ne krye shokun Sali.

Poshte mbeturinat borgjezo-revizioniste.

Ndertimi i rruges eshte merita e qeverise .

Projektimi eshte merite e opozites (Majko) edhe pse akumuloi mjaft te ardhura nga taxat (por sic ndodh me parate qe mbledh ai derrkuci-i kursimeve ato s'dalin per asgje).

Po keshtu Qeveria duhet te vleresohet me noten 10 per biznesin qe kreu, dhe per rrisqet me mori persiper.

250 milion E. qe mungojne -dhe qe thuhet se kane perfunduar ne xhepat e qeveritaveve (kryesisht te Kryeministrit) po qe se ka vullnet politik, mund te gjinden , me nje te rene lapsi per 2-5 vjet.

Por na duhej nje vjedhje e tille, qe te mos ndodhte ndonje me e madhe (e cila ka ndodhur me piramidat ku nga llogarite mungojne 250 milon Euro + interesat)

Prit se po kujtohem.

Mos ai "njeriu i se premtes" ka '''vellam '''' , njeriun "me duar te pastra poshte 250 milionEurove"

e njejta shume, 250

i njejti stil - me nje dore...fap..

e njejta panorame ...rreziku ish-komunist

eheëë.......

Po pse kta qe nuk i interesoka fare Kombi nuk flasin me emrat e vet mer jahu se i ka akoma ca burra ajo Shqiperia e shkrete.

Se po t'ju dinim emrat te pakten mund t'u jepnim ate qe meritonin. Njonit t'i prisnim lokomotiven. Dikujt tjeter t'i shtonim 9 dhe 3 qe te kuptonte se c'do te thote viti 1983. Dike tjeter mund ta benim pikture murale (ose slogan). Po edhe nai H mund ta hiqnim qe jeta e nanjonit te merrte kuptimin e saj te vertete.

Po ene juve treshes magjike Shabon-Bled-Penar turp t'ju vije qe lejoni kafshe qe te shajne shqiptaret e Kosoves.  (sidoqofte postat e mia te meparshme ne ket teme mire keni bo qe i keni redaktu).

 

ismail_kadare_sejdiu2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

I pyetur të komentojë për rëndësinë e rrugës Durrës - Kukës - Prishtinë, shkrimtari i madh shqiptar ka thënë se lidhjet mes Kosovës dhe Shqipërisë kanë ekzistuar gjithmonë. Këto afrime, sipas tij, e kapërcejnë atë që mund të bëjë një rrugë.

Afrimi i Shqipërisë me Kosovën ka qenë, mendoj unë, në trajta të ndryshme gjithmonë, pavarësisht sa është dukur dhe sa nuk është dukur, pavarësisht se sa është deklaruar e sa jo. Mendoj se e kapërcen dukshëm atë që ju thatë - çështja e një rruge, që është e rëndësishme dhe një lajm i gëzuar që do ta kemi së shpejti. Por, ajo e kapërcen këtë gjë, është diçka shumë e thellë, shumë e rëndësishme dhe shumë më e madhe”, tha Kadare.

---

Qe te mos kemi spote qe zhbejne historine, qe zhbejne kulturen, gjuhen, luften. Duhet mbajt goja se nuk jane kosovaret aq te trashe sa po u jepni karrem patriotik nje vrime tuneli.

 

hunter - 26 Maj 2009 - 8:09am

 

Po qe se rruga te ishte ndertuar duke ndjekur procedurat normale te tenderimit

 

Prcedurat e tenderimit qe ti quan "normale", por qe, ne fakt, jane ato LIGJORE, nuk egzistojne per te ndihmuar sektorin e importimit te letres dhe te bojes apo per ti hapur pune parlamentareve. Procedurat e tenderimit garantojne qe procesi te jete tender dhe jo VJEDHJE.

 

Zgjedhja ishte:

- Te hidhen te gjitha parate per te ndertuar

- Te vidhen parate dhe te ndertohet dicka per te justifikuar vjedhjen

 

ta zeme se e harrum vjedhjen per momentin, zgjedhja eshte:

- Te ndertojme nje rruge te shfrytezueshme deri ne prishtine

- Te ndertojme rruge te pashfrytezueshme deri ne morine

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).