Ca te dhena mbi henen ne raport me token dhe diellin*

Nje vit tokesor ka 366 dite.

Toka eshte 366 here me e madhe se hena.

Hena eshte 27.31% e madhesise se Tokes.

Hena ploteson nje orbite rreth tokes ne 27.322 dite.

Sipas shkencetareve, shpejtesia e Tokes po ngadalesohej, por ne vitin 1999 ata zbuluan se ky ngadalesim kishte reshtur, dhe eshte ndalur ne 27.780 m ne sekonde...

... shpejtesi e cila eshte saktesisht 1/10 000-ta e shpejtesise se drites ne nje vakuum.

...

Hena rrotullohet me nje shpejtesi 1 km/s ne ekuatorin e saj.

Toka rrotullohet 400 here me shpejt.

Hena eshte 400 here me e vogel se dielli. (Per sqarim, dielli eshte 400 here me i madh se diametri i Henes)

Hena eshte 400 here me afer Tokes sesa diellit. (Permasat e fundit shkaktojne eklipset totale diellore te para nga Toka).

---------

Shenim: Ka disa mendime/spekullime qe Hena eshte nje objekt artificial, bosh perbrenda, me e vjeter se Toka por " e sjelle" ne orbite pas lindjes dhe zhvillimit te tokes. Ka shume kultura ne planetin tone qe flasin ne mitologjine e tyre per nje periudhe kur nuk kishte hene, nje nder to jane edhe selenet, apo paraselenet, nje fis shume i lashte aty ku sot eshte Greqia.

Per keto e me shume mund te lexoni tek http://bretthenebery.wordpress.com/2008/07/23/who-built-the-moon/  nga ku poerktheva ca nga keto te dhenat.

4 Komente

Have a history teacher explain this----- if they can.

Abraham Lincoln was elected to Congress in 1846.

John F. Kennedy was elected to Congress in 1946.

Abraham Lincoln was elected President in 1860.

John F. Kennedy was elected President in 1960.

Both were particularly concerned with civil rights.

Both wives lost their children while living in the White House.

Both Presidents were shot on a Friday.

Both Presidents were shot in the head

Now it gets really weird.

Lincoln 's secretary was named Kennedy.

Kennedy's Secretary was named Lincoln .

Both were assassinated by Southerners.

Both were succeeded by Southerners named Johnson.

Andrew Johnson, who succeeded Lincoln , was born in 1808.

Lyndon Johnson, who succeeded Kennedy, was born in 1908.

John Wilkes Booth, who assassinated Lincoln , was born in 1839.

Lee Harvey Oswald, who assassinated Kennedy, was born in 1939.

Both assassins were known by their three names.

Both names are composed of fifteen letters.

Now hang on to your seat.

Lincoln was shot at the theater named 'Ford.'

Kennedy was shot in a car called ' Lincoln ' made by 'Ford.'

Lincoln was shot in a theater and his assassin ran and hid in a warehouse.

Kennedy was shot from a warehouse and his assassin ran and hid in a theater.

Booth and Oswald were assassinated before their trials.

And here's the kicker...

A week before Lincoln was shot, he was in Monroe , Maryland

A week before Kennedy was shot, he was with Marilyn Monroe.

Dhe ky eshte varianti im perfundimtar:

Nje karrike ka kater kembe

Dhjete karrike kane dyzet kembe

Dyzet kembe kane njezet njerez

Njezet njerez ulen ne njezet karrike

Njezet karrike per kater tavolina

Kater tavolina kane gjashtembedhjete kembe

Gjashtembedhjete kembe kane kater njerez

Kater njerez ulen ne kater karrike

kater karrike smajftojne per nje tavoline.

"Toka eshte 366 here me e madhe se hena.

Hena eshte 27.31% e madhesise se Tokes."

Hej Lost, you lost your calculator, or just a decimal point? 

eh paska dale kjo, s`e kishem pare. Luliano, s`e di byrazer, une perktheva c`thuhej aty - ndoshta e kane fjalen per madhesi te ndryshme matese. tashti qe e pashe s`punoka as hallku... me i llaf na doli huq edhe kjo pune e henes me gjith paraselene (emni i ktyne te funit cpegohet me ane te pellazgjishtes/ilirishtes dhe shqipes se paralashte, fv, sel = cel, ene = hene, paraselene = para celjes se henes) ja kshtau.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).