Ulen remitancat e emigrantëve

Ca shkrime nëpër gazeta të huaja sot flasin për rënien e remitancave të emigrantëve nëpër botë. Remitancat u ngadalësuan në Amerikën Latine gjatë fundit të 2008-ës, thotë VOA. Ndërsa ky shkrim thotë se emigrantët haitianë kanë çuar 10% më pak para në atdhe, si pasojë e recesionit ekonomik. Në Haiti, remitancat përbëjnë pothuajse 1/3 e GDP së vendit (në 2006, totali ishte afërsisht 1.2 miliardë euro).

Në Shqipëri, remitancat janë mes 13 dhe 14 % të GDP, afro 1 miliardë euro.

 

2 Komente

the economist thoshte qe remitancat ne nivel boteror do ulen nga 1 trilione dollare qe kane qene ne 2007 ne 165 miliarde ne 2009

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).