Kerkoj nje shpjegim profesional ne lidhje me bonot e thesarit

Po shletoja arkivin e Bankes se Shqiperise ne lidhje me shitblerejet e bonove te thesarit dhe per periudhen Dhjetor 2008- 10 Mars 2009 rezulton se jane emetuar rreth 122 miliard leke (te reja) nga te cilat 52 miliard leke (ose 400 milion Euro) jane blere nga Banka e Shqiperise.  Gjithashtu, me rezulton se qe nga viti 1994 e deri ne fund te Nentorit 2008, megjithse jane zhvilluar rreth 550 ankande te bonove te thesarit, Banka e Shqiperise nuk eshte shfaqur asnjehere ne rolin e bleresit. Keto leke qe BSH i ka dhene qeverise keto 3 muajt e fundit, pra 52 miliard leke dhe qe asnjehere me pare nuk e kishte bere, i ka nga kapitali i saj (fitimet e akumuluara vit mbas viti) apo thjesht kemi te bejme me nje emetim abuziv te lekut? Apo te dyja bashke? A mund te kete pasoja ne ekonomine e brishte te ketij vendi kjo pjesemarje jo e natyrshme e BSH ne blerjen e bonove te thesarit?

2 Komente

pjesemarje jo e natyrshme e BSH ne blerjen e bonove te thesarit

Pjesmarrja mund te jete e re, por s'eshte "jo e natyrshme"

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).