Bojkotimi shqiptar i mallrave izraelian?

E lexova sot.

Duket se do bojkotojme Izraelin per te marre borxh rreth 133 milion nga Konfereca Islamike.

A ke njeri informacione me shume per kete budallik te parlamentit tone?

19 Komente

Sec degjva (nga nje peshk) edhe une qe kane hedh nje firme per te marre ca fonde nga arabet, ku mes te tjerash ne marrveshjen e firmosur theksohej se Shqiperia zotohej qe do respektonte bojkotin e mallrave izraelite.

Ka mundesi qe hajvani qe ka hedh firmen te mos e kete idene fare cfare dmth kjo!!!

5*

Ahh qe i ka vrare zoti.....i vetmi diskutim me harrabet duhet te jete mbi njohjen e kosoves prej tyre!!!!!

 sikur lexova 13.3 milion euro nga  na dolen 133..    smiley

 

E mër se zeron arapët e kanë shpik, e kanë me TM përdorimin. smiley

 

ncncncncncn c'jane keto gafa smiley.  Edhe arapt e zgjum e te shkollum e dine qe s'e kane shpik ata.

Dicka me ben pershtypje; shume artikuj meren e vendosen ne kte forum nga gazeta shqiptare apo edhe te tjera. Nuk ma do mendja qe kto gazeta kane arritur ne nivelin e "The Guardian" apo "The Finacial Times", "New York Times" etj, qe ne te komentojme ne artikujt e tyre.  Do ishte fantastike sikur gazeta te ndryshme shqiptare te ishin te besueshme sic jane gazetat qe permenda me lart, por nuk mendoj qe  jane aq serioze dhe aq te sakta.

ne shtetet e tjera blerja e mallrave bojkotohet per arsye  te luftes dhe çmendurirave qe ndodhen ne Gaza.

eshte paftyresi dhe fatkeqesi per shtetin tone kjo sjellje nese eshte e vertetesmiley

po sikur jane mallra Izraelit dhe jo Izraelian.Apo s'ka gje se Shqiperian jemi edhe pranohet.

Thought Police, nëse të do aq fort Sala sa e do edhe ti, kërkoi atyre të Ministrisë së jashtëme të hedhin në gjyq Sergio Bagnoli-n, që i ka bombarduar të gjitha sitet italjane me lajmin me titull:

L'Albania ha deciso di boicottare i prodotti e le compagnie israeliane

06.02.2009,10:01 - Albania: Tirana boicotta Israele Tirana - L`Albania decide di boicottare i prodotti e le compagnie israeliane, mettendosi dalla parte dei paesi membri dell`Organizzazione della Conferenza Islamica. La decisione è stata concretizzata mediante l'approvazione di una clausola speciale dell`accordo che il governo ha sottoscritto con la Banca Islamica per lo Sviluppo, per ottenere un credito dal valore di 8,6 milioni dinari islamici (circa 13.351 milioni di dollari). Il fondo andrò come investimento per il progetto di sviluppo delle risorse idriche e di servizi sanitari per la zona costiera di Orikum, vicino Valona. Per la concessione di questo credito, la Banca Islamica ha messo una condizione politica e non finanziaria, quale proprio al boicottaggio di Israele. Condizione che Tirana ha accettato completamente. Alla sezione 2.02 dell`articolo 2 di questo accordo senza precedenti, presentato per l`approvazione al Parlamento, viene specificato: "Il governo rispetta le Regole dell`Organizzazione della Conferenza Islamica in relazione al boicottaggio di Israele".
L`obiettivo del progetto è assicurare per la popolazione la fornitura ininterrotta di acqua potabile per gli abitanti di Orikum, e il miglioramento delle condizioni d`ambiente. Il costo totale e` di 16.5 milioni di dollari, cofinanziato dalla Banca Islamica per lo Sviluppo, con 13.351 milioni di dollari, e dal Governo albanese, con 3.116 milioni di dollari. Il progetto verrà eseguito dal Ministero degli Affari Pubblici, Trasporto e Telecomunicazioni, per un periodo previsto di 4 anni.

 

www.rinascitabalcanica.com

keta ia fusin edhe kodra pas bregut por cuditerisht kane dhene nje reference qe mund te verifikohet lehte.

Di ndonjeri ku mund te gjejme tekstin e kesaj marreveshjes?

 

Ligj nr. 10.055, datë 22.01.2009  “Për ratifikimin e marrëveshjes së huasë, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Islamike për Zhvillim (IDB), për marrjen pjesë në financimin e projektit të furnizimit me ujë dhe të shërbimeve sanitare, në Orikum”.

nga www.parlament.al - ligje te miratuara

 

 

 

Kalojmë në diskutimin e projektligjeve.

 Projektligji “Për ratifikimin e marrëveshjes së huas ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Islamike për Zhvillim (IDB), për marrjen pjesë në financimin e projektit të furnizimit me ujë dhe  shërbimeve sanitare në Orikum”.

[b] Zoti Pollo,  ke ndonjë vërejtje në emër të Këshillit të Ministrave? Nuk ke.

Ka vërejtje nga komisioni përkatës?  Nuk ka.  Ka diskutime? Nuk ka. [/b]

Kalojmë në shprehjen e mendimit të grupeve parlamentare.

Grupi Parlamentar Qendra Demokrate?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar Agrar Ambientalist?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar  Demokrat-Reformator?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar “E Majta për Integrim”?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar i Qendrës?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Grupi Parlamentar i PSD-së?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar Demokristian?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar i Partisë Republikane?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike?

(Përfaqësuesi i grupit shprehet dakord.)>>

Falemnderit!

 

 

Kalojmë në votimin në parim të projektligjit “Për ratifikimin e marrëveshjes së huasë nëpërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Islamike për Zhvillim, për marrjen pjesë në projektin e furnizimit me ujë dhe të shërbimeve sanitare në Orikum”.

Hapet votimi.

Mbyllet votimi.

95 vota pro, asnjë kundër, asnjë abstenim.

Miratohet.

Kalojmë në votimin nen për nen të projektligjit.

Kush është dakord me nenin 1? Kundër? S’ka. Abstenim? S’ka.

Miratohet.

Kush është dakord me nenin 2? Kundër? S’ka. Abstenim? S’ka.

Miratohet.

Kalojmë në votimin në tërësi me elektronikë të projektligjit.

Hapet votimi.

Mbyllet votimi.

93 vota pro, asnjë kundër, asnjë abstenim.

Miratohet.

Kuvendi miraton projektligjin “Për ratifikimin e marrëveshjes së huas ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Islamike për Zhvillim, për marrjen pjesë në projektin e furnizimit me ujë dhe të shërbimeve sanitare në Orikum”.

ne fletoren zyrtare te fundit gjendet teksti i marreveshjes dhe NE FAKT deri diku eshte e vertete se shqiperia bojkoton mallrat izraelite POR vetem ne lidhje me perdorimin e ketyre parave.

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).