Poezi

E vetmuara>smiley>>
smiley>

Dritaret u mbyllën>smiley>

Era e trupit>smiley>

që padukshëm>smiley>

endej në udhë>smiley>

hyri brenda>smiley>

me kërcitjen e fundit.>smiley>

Ajo nuk e ndjeu.>smiley>

Thurrte një pëlhurë>smiley>

që të ftonte>smiley>

fluturat e natës>smiley>

t’i lumturonin trupin. >smiley>

Mëngjesin tjetër,>smiley>

mijëra larva>smiley>

i merrte era>smiley>

dritareve të hapura.>smiley>

Askush nuk jetonte>smiley>

në heshtjen e saj>smiley>

që priste…>smiley>

Një ndjellje >smiley>

e largët e krijesës>smiley>

reshtte>smiley>

në lëkurën>smiley>

       e pandjeshme.

 

>smiley>

Me erën e lindjes >smiley>

>smiley>Ti, eshtra të lehta,>smiley>

Gjymtyrë të brishtë kërkove,>smiley>

Kurrë dashuri.>smiley>

Flokë, buzë, gropëza>smiley>

Ku të humbje i dehur, >smiley>

Dhe të ikje i lirë>smiley>

smiley>

Ujë i ëmbël – si ditën e krijimit>smiley>

Ti fle - gjumi yt – prehje e ngopur>smiley>

smiley>

Mos pyet për ç’le pas nga orët e dridhjes>smiley>

smiley>

Pluhur, pështjellim e klithje >smiley>

Përzihen me erën e lindjes.

 

>smiley>

Ai Ajo>smiley>>
smiley>

Ai pranoi.>smiley>

Ajo u shtrua ngadalë>smiley>

në shtrat,>smiley>

si cipëz rëre>smiley>

e patrazuar.>smiley>

Në kërkimin e valës>smiley>

lindën shkrime të vockla>smiley>

që formuan me rërë>smiley>

një frymëmarrje të thellë>smiley>

me britma të lehta.>smiley>

Në kapërthimin e duarve,>smiley>

atje u fsheh>smiley>

dëshira e të vetmuarit>smiley>

në cepin e rrugës>smiley>

dhe e murgut>smiley>

në qelën e vdekjes>smiley>

                        së thjeshtë.>smiley>

Ata jetëzuan një rit>smiley>

që përtëritej>smiley>

prej kohës kur gjarpri>smiley>

lindi mes gurësh>smiley>

Kur gruaja dëshironte>smiley>

burrin>smiley>

        të krijohej prej enës>smiley>

                                  së saj>smiley>

        ku fara të rralla >smiley>

                          shkriheshin.>smiley>

 

Në thjeshtësinë e peizazhit …..>smiley>smiley>

Afrimi vjen si frymë e thellë>smiley>

brenda qetësisë.>smiley>

E kuqja e fshehur e reve>smiley>

një takim mijëraduarsh është>smiley>

që përcjell një qiell të ngrohtë>smiley>

dhe diell për të nesërmen. >smiley>

Në thjeshtësinë e peizazhit,>smiley>

është një pemë me fruta të ushqyeshëm,>smiley>

një përrua>smiley>

me ujë për të pastruar>smiley>

rrobat, ushqimet>smiley>

dhe trupin>smiley>

Është një kasolle prej guri dhe balte>smiley>

ku jetojnë bashkë, kafshë, shpendë,>smiley>

bimë dhe njerëz.>smiley>

Nën diellin e punës>smiley>

që nxeh dhe djeg,>smiley>

është një frymë që përgjon.>smiley>

Afrimi ndodh>smiley>

një ceremoni e pafund joshjeje.>smiley>

E djeshmja me Zotat dhe të vdekurit,>smiley>

e sotmja që është e rëndësishme,>smiley>

e nesërmja me trupin e fortë e të bukur,>smiley>

shkrihen >smiley>

në hapësirën e ngushtë,>smiley>

përvëluese>smiley>

nga trupi te trupi.>smiley>

smiley>

E kuqja>smiley>

>smiley>E kuqja është e madhe dhe e egër>smiley>

E kuqja … hapësire e gjaktë>smiley>

smiley>

Është mëndafshi ku mbështillen>smiley>

të dashurit që vetëm rrugët kanë njohur.>smiley>

Është shkëndija mbi thundrat e kuajve të egër >smiley>

që udhëtimin kanë marrë,>smiley>

krahas ujërave në perëndim.>smiley>

Është dora e femrës e stolisur>smiley>

kur shket në përkëdhelje.>smiley>

Gjuha e flakës që derdhet>smiley>

mbi trup pas mesnate.>smiley>

Është zemra e errësirës >smiley>

(Ne të dy brenda në djepin>smiley>

e natës>smiley>

ngrohemi>smiley>

ndahemi>smiley>

ëndërrojmë pemën e parajsës)>smiley>

Seksi i Evës është e kuqja,>smiley>

lëkura e gjarprit>smiley>

dhe gjuha e helmit.>smiley>

Duart e zjarrit të bardhë.>smiley>

Parfumi dhe ajri i gruas është e kuqja.>smiley>

Toka në bark>smiley>

dhe fryma.>smiley>

1 Komente

Shumë e bukur Mariklena.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).